A scăpat miraculos din gura crocodilului, după 90 de minute de chin: „Am simțit dureri groaznice”
O poveste ca în filme! Falmira de Jesus, în vârstă de 38 de ani, a supraviețuit în mod miraculos unui atac de crocodil care a durat mai bine de o oră. Femeia lucrează pe plantațiile de palmieri din Indonezia, iar joia trecută căra apă dintr-un râu, fără să știe că o reptilă monstruoasă o pândea sub buruieni.
Când Falmira s-a apropiat de apă, reptila a atacat-o și a târât-o în mlaștina de lângă rău. Femeia a țipat după ajutor, iar colegii angajați s-au repezit în ajutorul ei, încercând să folosească un băț pentru a împinge crocodilul, însă s-a dovedit că reptila a fost mai puternică decât se așteptau.
Crocodilul a ținut-o pe Falmira timp de aproximativ o oră și jumătate în fălcile sale, timp în care a chinuit-o și a plimbat-o prin apă. Salvatorii au ajuns, în cele din urmă, la locația îndepărtată și au reușit să o scoată pe femeie din mlaștină. Falmira a fost transportată de urgență la spital cu răni grave la membre și spune că a văzut moartea cu ochii. Deși doctorii au asigurat-o că se va recupera complet, Falmira nu și-a revenit din șoc și încă se gândește la crocodilul care a atacat-o.
„Am simțit dureri groaznice, în locul unde m-a mușcat crocodilul. Nu m-am putut elibera din cauza asta. Am crezut că o să mor, pentru că începuse să mă scufunde sub apă. Chiar și acum, pe patul de spital, încă pot vedea crocodilul în mintea mea. Îi simt și acum colții pe corpul meu. Sunt foarte recunoscătoare celor care m-au ajutat să scap. Mi-au salvat viața!”, a declarat Falmira de Jesus, citată de tabloidul britanic Metro.
Falmira de Jesus este internată în continuare la spital
Falmira încă se recuperează la spital, după ce a suferit răni profunde la brațe, coapse și picioare. Medicii o monitorizează constant, pentru a nu dezvolta infecții în zona unde a fost mușcată.
Indonezia găzduiește 14 specii de crocodili - cu o populație mare de reptile uriașe care înflorește datorită climei din regiune. Crocodilii și-au mutat teritoriul tot mai aproape de oameni, susțin ecologiștii, din cauza pescuitului excesiv, care le-a redus aprovizionarea naturală cu hrană, combinată cu pierderea habitatului, pe măsură ce zonele de coastă au devenit ferme.