Primarul unui sat s-a „căsătorit” cu un crocodil! Cum a fost posibil

Primarul unui mic sătuc din Mexic s-a „căsătorit” cu un crocodil, într-o ceremonie unică ce simbolizează uniunea dintre oameni și divinitate. Localnicii din San Pedro Huamelula cred că această nuntă simbolică le va aduce noroc și prosperitate.

Primarul Victor Hugo Sosa s-a căsătorit cu crocodilul Alicia Adriana, într-o ceremonie tradițională
Primarul Victor Hugo Sosa s-a „însurat” cu reptila Alicia Adriana (Foto: Epa-Efe)

Victor Hugo Sosa, primarul satului San Pedro Huamelula, din Oaxaca, s-a căsătorit cu reptila femelă, pe nume Alicia Adriana, duminică. El a reconstituit astfel o tradiție ancestrală. Conform ritualului, crocodilul este o „prințesă”, și a fost îmbrăcat într-o rochie de mireasă albă la ceremonie. În timpul petrecerii, nuntașii au cântat și au dansat pe ritmurile muzicii tradiționale indigene, în timp ce l-au încurajat pe Sosa să pecetluiască nunta cu un sărut. În timpul ritualului, el și-a jurat dragostea pentru noua sa „soție”.

Victor Hugo Sosa: „Nu poţi avea o căsătorie fără dragoste”  

Primarul Victor Hugo Sosa a sărutat pe frunte crocodilul mireasă, 2 iulie 2023
Victor Hugo Sosa A pecetluit uniunea cu un sărut pe frunte (Foto: Epa-Efe)

Accept responsabilitatea pentru că ne iubim. Acesta este ceea ce este important. — Nu poţi avea o căsătorie fără dragoste!”, a spus Victor Hugo Sosa, potrivit tabloidului britanic Daily Star. În imaginile de la nuntă, Sosa este văzut sărutând reptila pe frunte în timp este înconjurat de localnici. Aligatorul a fost apoi defilat prin sat, purtat pe brațe de mai mulți bărbați. Căsătoria dintre un bărbat și o femeie ar fi avut loc acolo în urmă cu 230 de ani, pentru a comemora pacea dintre grupurile indigene Chontal și Huave.

Astfel, primarul, reprezentându-l pe regele Chontal, s-a „căsătorit” cu reptila, care simbolizează o prințesă din tribul Huave, într-o uniune a celor două comunități. Se crede că această căsătorie bizară datează de secole și este o tradiție a comunităților indigene Chontal și Huave din statul Oaxaca. Ceremonia este legată de natură și de recoltele bogate. „Cerem naturii suficientă ploaie, suficientă hrană și să avem pești în râu”, a explicat primarul.

San Pedro Huamelula este un mic sat pescăresc, aflat pe coasta Pacificului din Oaxaca, una dintre cele mai sărace regiuni din Mexic. Zona găzduiește cea mai bogată cultură indigenă a țării, unde mulți oameni încă păstrează limbile și tradițiile prehispanice. De-a lungul anilor, această tradiție specifică a preluat unele elemente catolice, de aceea aligatorul a fost îmbrăcat într-o rochie de mireasă albă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net