Adio, facturi mari! Metoda „minune” prin care facturile la încălzire ar putea fi reduse cu 20%

Intrarea în toamnă vine cu o veste bună pentru cei mai mulți dintre noi: deși temperaturile încă rămân ridicate, odată și odată, căldura va trece, iar această atmosferă sufocantă va fi înlocuită de răcoarea toamnei. Din păcate, exact același lucru este și vestea proastă: în cele din urmă va veni și frigul iernii, iar odată cu el, facturile exorbitante la căldură. Ei bine, se pare că oamenii de știință au creat o vopsea incredibilă, care poate scădea suma facturilor!

Metoda „cameleon” poate scădea costul facturilor la încălzire
Metoda „cameleon” poate scădea costul facturilor la încălzire

Deja înaintăm tot mai mult în toamnă, iar acest lucru vine cu o veste bună pentru cei mai mulți dintre noi: deși temperaturile încă rămân ridicate, odată și odată, căldura aceasta va trece, iar atmosfera sufocantă va fi înlocuită de răcoarea toamnei. Din nefericire, exact același lucru este și vestea proastă: în cele din urmă va veni și frigul iernii! Iar, odată cu el vor apărea și facturile exorbitante la căldură. Ei bine, se pare că oamenii de știință au creat o vopsea incredibilă, care poate scădea suma facturilor!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, un nou colorant „cameleon” a fost dezvoltat la Universitatea Politehnică din Harbin, China. Acesta ar avea abilitatea de a schimba culoarea pereților în funcție de temperatură, reușind fie să răcească, ori să încălzească camerele, depinzând de câte grade sunt în termometre!

Colorantul „cameleon” poate scădea facturile iarna

„Cameleonii de deșert, care trăiesc în sud-vestul Africii, sunt capabili să-şi schimbe culoarea pentru a-şi regla temperatura corpului, pe măsură ce condițiile de mediu se schimbă. Ei se afișează gri deschis la căldură, ceea ce le permite să reflecte radiația solară şi să se răcească. De asemenea, aceste reptile își schimbă culoarea tegumentului în maro închis, pe măsură ce temperatura scade, pentru a reține căldura. Oamenii de știință au reprodus această caracteristică unică a creaturilor din deșert într-un compus care își schimbă culoarea pentru a se adapta la temperaturile mediului”, au spus specialiștii, conform sursei citate.

Conform testelor, se pare că acest colorant devine gri, sau negru, când temperaturile sunt de până 25 de grade, iar când se trece acest prag, el devine alb. Cercetătorii au observat că noua vopsea poate să încălzească camerele cu 4,3 grade atunci când este frig, iar, de asemenea, le poate răci cu 6,5 grade când este cald. De asemenea, facturile au scăzut cu 20% datorită acestui colorant!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net