Adio, facturi mari! Metoda „minune” prin care facturile la încălzire ar putea fi reduse cu 20%

Intrarea în toamnă vine cu o veste bună pentru cei mai mulți dintre noi: deși temperaturile încă rămân ridicate, odată și odată, căldura va trece, iar această atmosferă sufocantă va fi înlocuită de răcoarea toamnei. Din păcate, exact același lucru este și vestea proastă: în cele din urmă va veni și frigul iernii, iar odată cu el, facturile exorbitante la căldură. Ei bine, se pare că oamenii de știință au creat o vopsea incredibilă, care poate scădea suma facturilor!

Metoda „cameleon” poate scădea costul facturilor la încălzire
Metoda „cameleon” poate scădea costul facturilor la încălzire

Deja înaintăm tot mai mult în toamnă, iar acest lucru vine cu o veste bună pentru cei mai mulți dintre noi: deși temperaturile încă rămân ridicate, odată și odată, căldura aceasta va trece, iar atmosfera sufocantă va fi înlocuită de răcoarea toamnei. Din nefericire, exact același lucru este și vestea proastă: în cele din urmă va veni și frigul iernii! Iar, odată cu el vor apărea și facturile exorbitante la căldură. Ei bine, se pare că oamenii de știință au creat o vopsea incredibilă, care poate scădea suma facturilor!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, un nou colorant „cameleon” a fost dezvoltat la Universitatea Politehnică din Harbin, China. Acesta ar avea abilitatea de a schimba culoarea pereților în funcție de temperatură, reușind fie să răcească, ori să încălzească camerele, depinzând de câte grade sunt în termometre!

Colorantul „cameleon” poate scădea facturile iarna

„Cameleonii de deșert, care trăiesc în sud-vestul Africii, sunt capabili să-şi schimbe culoarea pentru a-şi regla temperatura corpului, pe măsură ce condițiile de mediu se schimbă. Ei se afișează gri deschis la căldură, ceea ce le permite să reflecte radiația solară şi să se răcească. De asemenea, aceste reptile își schimbă culoarea tegumentului în maro închis, pe măsură ce temperatura scade, pentru a reține căldura. Oamenii de știință au reprodus această caracteristică unică a creaturilor din deșert într-un compus care își schimbă culoarea pentru a se adapta la temperaturile mediului”, au spus specialiștii, conform sursei citate.

Conform testelor, se pare că acest colorant devine gri, sau negru, când temperaturile sunt de până 25 de grade, iar când se trece acest prag, el devine alb. Cercetătorii au observat că noua vopsea poate să încălzească camerele cu 4,3 grade atunci când este frig, iar, de asemenea, le poate răci cu 6,5 grade când este cald. De asemenea, facturile au scăzut cu 20% datorită acestui colorant!

image
image
image
image
image
image
Frica de zbor jpg
image png
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
kurt malpass facebook jpg
blocuri vechi 54026100 22374900 webp
image png
foto crucea cu bucatica din crucea lui Iisus la Muzeul de Istorie  2048x970 webp
Politisti Rutieră - alcoolemie - Politia Rutiera