Aleargă ca nebunii după cașcaval! Competiția s-a lăsat cu lovituri și participanți care au leșinat

Sute de oameni au luat parte la evenimentul sportiv extrem numit Cheese Rolling, care constă in alergarea după o rolă de cașcaval de 3 kg, pe un deal abrupt din Coopers Hill, Brockworth (Marea Britanie). Evenimentul de renume mondial a avut loc în weekend, în ciuda temerilor legate de siguranța participanților, care de multe ori se lovesc în timpul competiției.

Imagine de la Cheese Rolling 2023, cu alergatorii cazant pe dealuri
Competiția de alergat după cașcaval a avut loc zilele trecute (Foto: Profimedia)

Câștigătorul Matt Crolla: „Trebuie să fii idiot să faci asta”

Matt Crolla, câștigător Cheese Rolling 2023, alături de cașcavalul pe care l-a prins
Matt Crolla, fericit că nu s-a rănit (Foto: Profimedia)

Matt Crolla (28 de ani), din Manchester, a câștigat prima cursa masculină de Cheese Rolling, iar cea feminină a fost revendicată de Delaney Irving (19 ani), care a fost lovită și a rămas inconștientă, în timp ce urmărea cașcavalul, potrivit ziarului britanic The Guardian. Din fericire și-a revenit și nu a suferit răni serioase. Întrebat cum s-a pregătit pentru cursă, câștigătorul Matt Crolla a spus: „Nu cred că te poți antrena pentru asta. Trebuie doar să fii idiot! Mă bucur că nu m-am ales cu răni serioase”.

Campioana feminină, Delaney Irving, în vârstă de 19 ani, din insula Vancouver din Canada, a spus că a fost „o cursă bună... acum că mi-o amintesc. Îmi amintesc că am alergat, apoi m-am lovit la cap și apoi m-am trezit în cort”.

Kyla Hill, de la Team Cheese, grupul de voluntari care ajută la organizarea evenimentului, a spus că este „pasionată” această competiție inedită „Ne pune satul Brockworth pe hartă, ne face puțin faimoși, atrage oameni din întreaga lume. Vorbeam cu un cuplu aseară care venise  special de la Washington.”, a explicat ea. 

Un alt câștigător internațional a fost Ryoya Minami din Japonia. Întrebat de ce a intrat în cursă, acesta a răspuns „pentru că ador brânza”. Perechea elvețiană Midori Gasseling și Kim Scherer și-a încercat norocul, dar nu a câștigat: „Este mult mai dur decât pare”. South Western Ambulance NHS Foundation Trust a confirmat că o persoană din eveniment a fost transportată la spital cu răni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net