Alimentul care nu expiră niciodată! Toată lumea se miră când află despre ce e vorba

Există anumite alimente care pot fi consumate chiar și după depășirea termenului de valabilitate, iar unul dintre ele nu expiră niciodată. Acest lucru este cu adevărat frapant.

Alimentul care nu expiră niciodată
Alimentul care nu expiră niciodată

Toată lumea are sau ar trebui să aibă o dietă cât mai sănătoasă. În vremuri agitate și stresante, hrana corespunzătoare devine mai importantă ca niciodată.

Vezi și: Un cunoscut medic oferă 7 metode simple pentru o sănătate de fier! Cum se face detoxifierea ficatului?

Cu toate acestea există riscul ca uneori să fim prea riguroși și să arucăm produse care ar putea fi consumate în continuare, chiar dacă a fost depășită data de pe etichetă. Hai să vedem câteva exemple și apoi ne lămurim și care este alimentul care nu expiră niciodată.

Citește și: Oboseală, stres, anxietate? Iată ce vitamină lipsește din dieta ta!

Ce produse nu se strică după expirare

Alimentul care nu expiră niciodată
Alimentul care nu expiră niciodată

Pastele uscate, cu sau fără ouă, sunt unul dintre cele mai rezistente alimente. Dacă se află încă în ambalajul original, nedesfăcut, pot fi păstrate până la doi ani după data de expirare, potrivit Adevărul.ro.

Un alt exemplu ar fi făina și zahărul, care rezistă și ele un an după depășirea termenului de valabilitate, mai ales dacă sunt depozitate în recipiente închise ermetic. Totuși, trebuie precizat că unele din produse își pierd din calitate, așa cum se întâmplă, de altfel, și cu făina.

Poate te interesează: Ce dieta avea Simona Halep în vârful carierei? Mânca același desert în fiecare seară

Carnea crudă poate fi congelată și păstrată până la un an, iar iaurtul sigilat poate fi mâncat în siguranță până la trei săptămâni după data de expirare. Iaurtul conține probiotice și bacterii lactice, care țin la distanță bacteriile rele, ce conduc la alterarea ingredientelor, conform sursei citate.

Nu reprezintă nicio surpriză că sarea poate fi păstrată pe o perioadă nedeterminată, iar oțetul rezistă chiar și câțiva ani. 

Alimentul delicios care nu expiră niciodată

Mierea poate fi păstrată foarte mult timp
Mierea poate fi păstrată foarte mult timp

Ei bine, mierea este alimentul nu are dată de expirare. Dacă este păstrată în condiții adecvate, poate să fie comestibilă chiar şi după mulți ani.

Mierea este, în primul rând, un zahăr, iar zaharurile sunt higroscopice. Asta înseamnă că ele conţin foarte puţină apă în starea lor naturală, dar pot aspira uşor umezeala dacă sunt lăsate nesigilate. Mierea naturală are o umiditate foarte scăzută. Astfel, foarte puţine bacterii sau microorganisme pot supravieţui într-un astfel de mediu, potrivit sursei citate.

Vezi și: Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon

Știai că?

În mai multe morminte egiptene antice, arheologii au găsit recipiente cu miere de albine, veche de mii de ani şi totuşi perfect conservată. Mierea s-a păstrat perfect, deoarece borcanele erau închise etanș și sigilate cu ceară, scrie Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
foto1 ElenaB jpg
muguri 79532593 jpg
lemne de foc shutterstock
Tanar biciuit in Indonezia FOTO AFP/ Getty Images
image
image
image
image
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg