Animalul rar care a apărut în țara noastră. Nu a mai fost văzut de zeci de ani

În ultima perioadă, veștile proaste par să se țină lanț, de-a lungul întregii lumi. Însă, printre necazuri reușesc să se mai strecoare și câteva lucruri care reușesc să ne facă să zâmbim. Iar o astfel de veste fericită vine chiar din țara noastră, unde și-a făcut apariția un animal care nu mai fusese zărit de zeci de ani! Se pare că mai există doar câteva exemplare în întreaga țară!

Animalul rar care a apărut în țara noastră
Animalul rar care a apărut în țara noastră

În ultimii ani am avut parte de un lanț aproape neîntrerup de vești proaste, în mai toate domeniile posibile. De la probleme economice și conflicte militare, ori pandemia care a blocat întreaga planetă, nu este un secret pentru nimeni că situația nu este tocmai „roz”. Însă, printre probleme mai avem noroc și apar și câteva vești bune! Un animal care nu mai fusese zărit de zeci de ani și-a făcut apariția în țara noastră, iar experții estimează că în România ar mai fi doar câteva exemplare.

Este vorba despre acvila de câmp, o pasăre rară, care a fost zărită în județul Călărași, chiar pe data de 3 octombrie! Animalul a fost identificat în localitatea Măgureanu, iar pe parcursul acetui an, mai mulți oameni din țara noastră au semnalat prezența acestei păsări. Un număr semnificativ de întâlniri cu acvila de câmă au avut loc în județul Constanța.

Un animal rar a fost zărit în țara noastră

Acvila de câmp este foarte rară / foto: IStock
Acvila de câmp este foarte rară / foto: IStock

Această pasăre spectaculoasă obișnuiește să vâneze în zone deschise, cultivate, unde își poate vedea rapid prada. Dieta acvilei de câmp este una destul de diversificată, iar această pasăre vânează chiar și diverse animale de talie medie. De exemplu, o astfel de pasăre se poate hrăni cu iepuri, popândăi, iar până și vulpile pot deveni rapid masa unei acvile de acest tip.

Această pasăre impozantă are o simbolistică aparte în țara noastră, iar pasărea de pe emblema echipei Rapid București este o acvilă. De asemenea, stema Casei Regale este, de asemenea, o acvilă.

Înainte de aceaste apariții ale acvilei de câmp, un cuib al acestei păsări fusese zărit tocmai în anul 2016

image
image
image
image
image
image
bani webp
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net