Animalul rar care a apărut în țara noastră. Nu a mai fost văzut de zeci de ani

În ultima perioadă, veștile proaste par să se țină lanț, de-a lungul întregii lumi. Însă, printre necazuri reușesc să se mai strecoare și câteva lucruri care reușesc să ne facă să zâmbim. Iar o astfel de veste fericită vine chiar din țara noastră, unde și-a făcut apariția un animal care nu mai fusese zărit de zeci de ani! Se pare că mai există doar câteva exemplare în întreaga țară!

Animalul rar care a apărut în țara noastră
Animalul rar care a apărut în țara noastră

În ultimii ani am avut parte de un lanț aproape neîntrerup de vești proaste, în mai toate domeniile posibile. De la probleme economice și conflicte militare, ori pandemia care a blocat întreaga planetă, nu este un secret pentru nimeni că situația nu este tocmai „roz”. Însă, printre probleme mai avem noroc și apar și câteva vești bune! Un animal care nu mai fusese zărit de zeci de ani și-a făcut apariția în țara noastră, iar experții estimează că în România ar mai fi doar câteva exemplare.

Este vorba despre acvila de câmp, o pasăre rară, care a fost zărită în județul Călărași, chiar pe data de 3 octombrie! Animalul a fost identificat în localitatea Măgureanu, iar pe parcursul acetui an, mai mulți oameni din țara noastră au semnalat prezența acestei păsări. Un număr semnificativ de întâlniri cu acvila de câmă au avut loc în județul Constanța.

Un animal rar a fost zărit în țara noastră

Acvila de câmp este foarte rară / foto: IStock
Acvila de câmp este foarte rară / foto: IStock

Această pasăre spectaculoasă obișnuiește să vâneze în zone deschise, cultivate, unde își poate vedea rapid prada. Dieta acvilei de câmp este una destul de diversificată, iar această pasăre vânează chiar și diverse animale de talie medie. De exemplu, o astfel de pasăre se poate hrăni cu iepuri, popândăi, iar până și vulpile pot deveni rapid masa unei acvile de acest tip.

Această pasăre impozantă are o simbolistică aparte în țara noastră, iar pasărea de pe emblema echipei Rapid București este o acvilă. De asemenea, stema Casei Regale este, de asemenea, o acvilă.

Înainte de aceaste apariții ale acvilei de câmp, un cuib al acestei păsări fusese zărit tocmai în anul 2016

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net