Au aflat că blocul era construit ilegal după ce au cumpărat apartamentele! Poliția a intrat pe fir
Indiferent de vârsta pe care o avem cu toții suntem de acord că achiziționarea unei locuințe trebuie tratată cu cea mai mare seriozitate. După ce faci pasul, mai ales financiar, de a cumpăra un apartament, ultimul lucru pe care vrei să îl auzi este că dezvoltatorul nu avea, de fapt, dreptul de a-l ridica. Ei bine, exact asta au auzit câțiva noi proprietari din Ploiești.
Cei dintre noi care locuiesc în orașe, indiferent de mărimea acestora, știu prea bine următorul scenariu: pe una din străzile pe care mergi aproape zilnic, începi să vezi cum se sapă o fundație. Treptat, în jur apar diverse afișe cu blocul și cum va arăta acesta. Trecând pe lângă șantier, cu siguranță că mulți dintre noi privesc cu ochi buni construcția, ce poate moderniza strada noastră și, poate chiar aduce noi oportunități economice magazinelor din zonă.
După câteva luni în care șantierul merge perfect, brusc, observă că nu mai apar muncitorii. Te poți gândi că poate au o zi liberă, însă ziua se transformă în săptămâni, apoi luni, iar apoi trece chiar un an întreg. Blocul, cât a fost construit din el, rămâne un șantier părăsit, afectând negativ zona din jur, din toate punctele de vedere.
Desigur, mai există și o a doua opțiune: blocul este finalizat, însă, spre finalul construcției, începi să observi că blocul diferă de toate afișele din jur, având câteva etaje în plus. Ei bine, exact asta este problema care le dă bătăi de cap noilor proprietari din Ploiești și care a necesitat intervenția autorităților.
Zeci de apatamente în plus construite de dezvoltatori
Problema a intervenit după ce realitatea din teren nu a mai coincis cu autorizația primită de dezvoltatori. Mai precis, regimul de înălțime al etajelor era diferit față de ce era cerut în autorizație, iar etajul 9 al blocului cu două scări, ce trebuia să rămână liber, a primit o utilizare de locuit. Veronica Rădună, arhitectul șef al Ploieștiului, declară pentru Agerpres că la etajul 9 au fost construite „cel mai probabil, 30 de apartamente”!
Autoritățile spun că spațiul adițional nu poate fi folosit pentru locuințe, problema intervenind când dezvoltatorul deja a vândut apartamentele, cu prețul amețitor de 1000 de euro pe metrul pătrat, conform observatornews.ro! IPJ Prahova precizează că dezvoltatorii ar fi falsificat înscrisuri pe care le-au folosit, apoi, în fața autorităților publice și ale notarilor.
După începerea audierilor, avocatul dezvoltatorului a precizat, conform aceleiași surse, că problema este ușor de rezolvat „pe cale administrativă”.