Au încercat deja extratereștrii să ne contacteze? Ce dovezi s-au găsit

Ultima actualizare:

Există viață inteligentă dincolo de planeta noastră? Această întrebare a fascinat omenirea de decenii întregi, iar tot mai multe eforturi sunt făcute de către comunitatea științifică pentru a găsi un răspuns definitiv. Ei bine, un studiu publicat recent ne propune teoria că nu doar că extratereștrii există, dar că încearcă să ne contacteze de ceva timp!

Un studiu sugerează că extratereștrii au încercat să ne contacteze
Un studiu sugerează că extratereștrii au încercat să ne contacteze

Cu siguranță că fiecare dintre noi am auzit deja nenumărate teorii și speculații pe marginea acestui subiect. Însă, chiar există viață inteligentă dincolo de planeta noastră? Ei bine, această întrebare a fascinat omenirea de multă vreme, iar tot mai multe eforturi sunt făcute de către comunitatea științifică pentru a găsi un răspuns definitiv. Iar un studiu publicat recent ne propune teoria că nu doar că extratereștrii există, dar că încearcă să ne contacteze de ceva timp!

Potrivit celor de la atlas-geografic.net, Joeri van Leeuwen, cercetător de la Universitatea din Amsteram, este de părere că o civilizație extraterestră deja a încercat să contacteze omenirea! În lucrarea acestuia, publicată în revista Astronomy & Astropysics, cercetătorul, alături de echipa sa, analizează o descoperire din 2019, când 5 rafale radio rapide (FRB), au fost depistate de către un telescop din Țările de Jos.

Un studiu sugerează că extratereștrii au încercat să ne contacteze

Se pare că aceste unde radio, extrem de scurte și de intense, provin din spațiu, au durat doar câteva milisecunde, iar originea lor precisă este, chiar și acum, necunoscută. De-a lungul a 5 săptămâni, astronomii de la telescopul Westerbork au depistat 5 astfel de rafale de unde radio. Cercetătorii au reușit să determine direcția din care au sosit și se pare că au călători de-a lungul unei distanțe de 4 miliarde de ani-lumină.

Desigur, pe lângă posibilitatea ca aceste semnale să provină de la o inteligență extraterestră, există și câteva variante naturale. De exemplu, FRB-urile pot veni de la o gaură neagră, dar și de la o stea neutronică. Deși aceste semnale au fost recepționate în 2019, existența lor a devenit publică doar recent, în 2023, odată cu publicarea studiului lui Joeri van Leeuwen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net