Când are loc ultima superlună din acest an. Doua zodii ale horoscopului, afectate de evenimentul astronomic

În noaptea de joi, cerul va fi iluminat de cea mai impresionantă lună plină a anului, cunoscută sub numele de „Luna Recoltei”. Această minunată superlună va fi vizibilă după apusul soarelui și va aduce încheierea unui sezon de vară plin de evenimente astronomice uimitoare, incluzând nu mai puțin de patru superluni consecutive. Doua zodii ale horoscopului vor fi puternic afectate de evenimentul astronomic

Joi noapte cerul va fi iluminat de cea mai impresionantă lună plină a anului. Foto: Click.
Joi noapte cerul va fi iluminat de cea mai impresionantă lună plină a anului. Foto: Click.

Ce este o Superlună?

O superlună apare atunci când Luna se află cel mai aproape de Pământ în timpul ciclului său și este în același timp în faza plină. Această apropiere o face să pară mai mare și mai strălucitoare decât de obicei, oferind privitorilor un spectacol astronomic fascinant. Aceste evenimente rare aduc o aură magică cerului și oferă pasionaților de astronomie și observatorilor de stele prilejul perfect pentru a-și ridica privirile spre cer.

De ce este cunoscută aceasta superlună drept „Luna Recoltei”?

Numele „Luna Recoltei” este atribuit celei mai apropiate luni pline de echinocțiul de toamnă, care a avut loc pe 23 septembrie. Această superlună mai este numită și „Luna Porumbului” întrucât simbolizează recoltele de sfârșit de vară. De-a lungul istoriei, lumina Lunii în această perioadă a avut o importanță crucială pentru agricultori. În vremurile în care tractoarele cu faruri nu existau, agricultorii se bazau pe lumina Lunii pentru a-și continua munca și a asigura o recoltă rapidă. Termenul „Luna Recoltei” a fost menționat pentru prima dată în 1706, conform Dicționarului Oxford al Limbii Engleze.

Un an plin de Superlune remarcabile

Anul 2023 a fost, fără îndoială, un an special pentru iubitorii de astronomie. A avut loc nu mai puțin de patru superlune consecutive, începând cu „Superluna Tunetului” din iulie, urmată de „Superluna Sturion” din august și o rară „Superlună Albastră” în același august, iar acum „Superluna Recoltei” din septembrie. O lună albastră este a doua lună plină dintr-o lună calendaristică și este un eveniment rar. Următoarea superlună albastră este așteptată peste 14 ani, când două astfel de evenimente vor ilumina cerul nopții în ianuarie și martie 2037, conform NASA.

Așadar, iubitorii de astronomie și curioșii sunt invitați să privească spre cer și să se bucure de ultimul spectacol al naturii pentru acest an. „Luna Recoltei” promite să fie o priveliște memorabilă, aducând cu ea nu doar frumusețea lumii noastre cosmice, ci și amintirea unei veri pline de momente astronomice uimitoare.

 Doua zodii ale horoscopului, afectate de evenimentul astronomic

Din păcate, două dintre semnele zodiacului vor fi afectate de către acest eveniment astronomic. 

Berbecul este una dintre cele două zodii ale horoscopului  care vor fi afectate de Superluna de joi noapte. Se pare că vor avea parte de tensiuni și certuri în familie. Ar fi bine să nu vă enervați și să nu luați decizii la nervi.

Capricornul este cea dea doua zodie ce va fi afectată de acest eveniment astronomic. Se pare că veți pierde o sumă mare de bani sau un proiect pentru care ați bătut palma nu se va mai concretiza și astfel veți avea de suferit pe plan financiar. Aveți răbdare! E doar o perioadă proastă, aceasta va trece și veți avea ocazia să profitați de noi oportunități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
Elisabeta Movila png
image
actualitate.net
image
actualitate.net