Care ar fi fost mâncarea preferată a lui Iisus Hristos. Descoperirea uluitoare despre meniul Mântuitorului

În ciuda fapului că Biblia nu ne oferă indicații extrem de precise în acest sens, istoricii cred că au reușit să deducă care ar fi fost mâncărurile favorite ale Mântuitorului Iisus Hristos! Ținând cont de perioada în care a trăit, cât și de locul unde și-a petrecut viața, specialiștii își pot face o idee generală despre dieta acelor vremuri!

Experții cred că au aflat cu ce se hrănea Iisus Hristos
Experții cred că au aflat cu ce se hrănea Iisus Hristos

Chiar dacă Biblia nu ne oferă indicații extrem de precise pe marginea acestui subiect, istoricii cred că au reușit să deducă care ar fi fost mâncărurile favorite ale Mântuitorului Iisus Hristos! Având în vedere perioada în care acesta a trăit, cât și locul unde și-a petrecut viața, specialiștii își pot face o idee generală despre dieta acelor vremuri!

Potrivit celor de la România TV, se pare că pâinea era un aliment crucial în dieta populației din provincia romană a acelor vremuri. De altfel, această importanță se reflectă chiar și în învățăturile lui Iisus, care, nu doar o singură dată, pomenește de pâine. Se pare că pâinea coaptă, fie pe pietre ori în cuptoare de lut, era extrem de comună în acea perioadă.

Ce mânca Iisus Hristos

Un alt aliment extrem de răspândit era peștele. La fel ca și în cazul pâinii, acesta era atât de popular încât chiar apare în tradiția Creștină, fie în cazul miracolelor, ori, indirect, prin mențiunea că unii dintre apostoli erau pescari. De asemenea, fructele și legumele erau extrem de populare în acea vreme. Smochine, struguri, măsline, catraveți, cât și multe altele, erau consumate zilnic.

Carnea, mai ales cea de miel, era extrem de comună în timpul sărbătorilor religioase evreiești, însă, din păcate, este greu de spus cât de comun era consumul de carne și în restul timpului. Iar în privința vinului, acesta era extrem de comun de-a lungul tuturor culturilor mediteraneene, iar Iisus, de altfel, chiar transformă apa în vin, în timpul unui faimos miracol.

Desigur, diversele rețete și obiceiuri culinare pe care Iisus Hristos le-ar fi întâlnit de-a lungul vieții cu siguranță variau, în funcție de locul unde se afla.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net