Care este țara care își incinerează 99% din populație. Aici a apărut industria „hotelurilor de cadavre"

În Japonia, unde funcţionează peste 1.520 de crematorii, 99,96% dintre trupurile celor care mor sunt arse. Până în ultimii ani ai secolului al XIX-lea, incinerarea a fost controversată în Japonia pentru că o parte din populație, în special confucianiștii, considerau arderea cadavrelor ca fiind moralmente nejustificată și mai poluantă decât înmormântarea întregului corp.

Țara care își incinerează 99% din populație Foto: Pixabay.com
Țara care își incinerează 99% din populație Foto: Pixabay.com

Japonia, cea mai mare rată de incinerare din lume

Japonia are cea mai mare rată de incinerare din lume, de peste 99%. Din cauza listelor lungi de așteptare la crematorii, a apărut o industrie de „hoteluri de cadavre, potrivit Britannica. Pe măsură ce budismul s-a răspândit în Asia de Est în primele două milenii după Hristos, s-a răspândit și practica incinerării. Oamenii credeau că moartea creează poluare, iar eliminarea ritualică a cadavrelor ar trebui să fie curățătoare.

Până în ultimii ani ai secolului al XIX-lea, incinerarea a fost controversată în Japonia pentru că o parte din populație, în special confucianiștii, considerau arderea cadavrelor ca fiind moralmente nejustificată și mai poluantă decât înmormântarea întregului corp. Deși budismul a impulsionat răspândirea incinerării în întreaga Asie, durabilitatea sa, în special în Japonia, a fost determinată de motive practice.

Împărăteasa Jito a fost incinerată 

Două decese importante într-o succesiune rapidă au lansat mișcarea de incinerare în Japonia: cel al lui Dosho, un preot budist, în 700 d.Hr., și al împărătesei Jito, în 703. Incinerarea împărătesei a fost deosebit de influentă și a stabilit un precedent pe care aristocrația japoneză l-a urmat timp de secole.

Cu toate acestea, abia la sfârșitul perioadei Heian (794-1185), care a început la scurt timp după arderea cadavrelor lui Dosho și Jito, incinerarea a devenit strâns asociată cu budismul în Japonia. Filosofia budistă învață că totul, inclusiv viața și corpul, este efemer, și că focul curativ al incinerării este transformator.

Incinerarea ajută la dispersarea „poluării” create după moartea unei persoane și la mutarea spiritului în lumea strămoșilor, de la un „spirit poluant” la un „spirit ancestral purificat”, după cum a scris savantul Masao Fujii. În perioada Kamakura (1192-1333), practica incinerării s-a extins de la aristocrație la populație.

Ce presupune incinerarea 

Incinerarea sau cremaţia este un procedeu care presupune arderea trupului uman mort, la temperaturi de peste 900º C, în cuptoare speciale, pentru combustie fiind folosite diverse substanţe inflamabile: ulei, motorină, cocs, gaz metan sau alţi compuşi chimici (propan etc.). Procesul de ardere durează între 1 şi 2 ore, rezultând cca 2-3 kg de cenuşă, care este apoi râşnită pentru a se obţine o granulaţie cât mai fină.

Cenuşa se poate păstra în urne funerare, care se depozitează în locuri special amenajate, numite „columbare” sau „dumbrăvi de urne”. Unele persoane ţin aceste urne acasă, pentru a „simţi” că defunctul incinerat este „aproape de cei dragi”. În anumite spaţii culturale din Orient, această cenuşă este împrăştiată în ocean, pe ape curgătoare sau în grădini, pe flori ori direct pe iarbă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net