Cât de dese sunt atacurile rechinilor? Lista fenomenelor care provoacă mai multe victime anual

Atacurile de rechin au intrat din nou în atenția populației, în urma tragediilor recente în urma cărora două femei și-au pierdut viața lângă țărmurile Egiptului. Speriați pentru propria viață, turiștii au fost reticenți cu privire la înot în următoarea perioadă. Iată însă care sunt șansele reale de a fi atacat de rechin!

Cât de dese sunt atacurile rechinilor Foto: Arhivă
Cât de dese sunt atacurile rechinilor Foto: Arhivă

Așa cum Click! a explicat recent, unele dintre cele mai periculoase plaje în care astfel de incidente pot avea loc sunt în SUA și Australia. Doar luna aceasta, în Long Island, New York, au existat mai multe victime ale unor posibile atacuri ale prădătorilor subacvatici.

Vezi și: Cele mai periculoase plaje din lume, unde se află rechini. Sunt și în Marea Neagră?

Care sunt riscurile să fii atacat de rechin?

Potrivit CNN, luna trecută, un bărbat din California de Nord a ajuns în stare gravă la spital,  după ce a fost mușcat de rechin, iar o plajă din Queens, New York, a fost chiar închisă de curând, temporar, după ce un rechin alb a fost zărit în împrejurimi. 

Cu toate acestea, riscul de a fi atacat de un rechin rămâne scăzut, dacă ne raportăm la statistici. Spre exemplu, există șanse mult mai mari de a fi omorât de...o vacă!

Potrivit datelor actuale, vacile și albinele omoară anual mai mulți oameni decât rechinii, conform unui studiu al grupului Defenders of Wildlife.

Nu rata: Turiștii au intrat în panică pe o plajă din Turcia! Ce au alungat din apă

De asemenea, oamenii reprezintă un pericol mult mai mare pentru rechini decât sunt ei pentru noi. În medie, rechinii ucid în jur de 5 persoane pe an, în atacuri neprovocate. Oamenii ajung însă să ucidă zeci de milioane de rechini în fiecare an, prin diferite practici care pun în pericol viața acestora, printre care și pescuitul excesiv, poluare etc. 

Iată și: Rechinii și alte creaturi marine periculoase din zona Greciei, Turciei și Spaniei

Fenomenele care provoacă mai multe decese anual

Muzeul de Istorie Naturală din Florida, zonă care deține recordul global în privința atacurilor de rechini, a propus o listă extrem de interesantă a fenomenelor care reprezintă un pericol mult mai mare pentru viața oamenilor, în SUA, potrivit statisticilor:

  • Spre exemplu, în Florida, există un risc mult mai mare de a fi ucis în timpul unei tornade: 125 de decese din cauza tornadelor față de 6 decese din cauza rechinilor, între anii 1985 și 2010.
  • În statele unde se regăsesc aligatori, din nou există o pondere mai mare a atacurilor acestora, față de cele ale rechinilor.
  • În SUA, între anii 1990 și 2009, au fost raportate 15.011 de decese survenite în urma accidentelor de bicicletă, în timp ce doar 14 incidente au fost cauzate de atacurile rechinilor.
  • Între 1959 și 2010, fulgerele au ucis 1.970 de oameni, de aproape 76 de ori mai mult decât rechinii, care au cauzat 26 de decese în intervalul menționat.
  • Din 2004, curenții oceanului au provocat de 45 de ori mai multe decese decât rechinii.
  • În perioada 2009-2018, au fost raportate 349 de atacuri fatale ale câinilor asupra omului, față de cele 65 provocate de rechini.
  • Situația devine și mai interesantă dacă ne raportăm la accidente domestice. În 1996, toaletele au rănit 43.687 de oameni, scările - 138.894, iar 198.849 au fost răniți de unghii și șuruburi. În aceeași perioadă, au fost raportate doar 13 atacuri de rechin.
  • Între 2000 și 2007, au fost înregistrate 441 de decese la vânătoare, în comparație cu 7 decese din cauza rechinilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net