Câtă apă poți să bei în fiecare zi până când devine periculoasă pentru organism! Răspunsul te va surprinde

Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi știm cât de important este să ne hidratăm, mai ales când trecem printr-o perioadă atât de fierbinte, cum este vara aceasta. Ei bine, după ce auzim de atâtea sfaturi din partea medicilor să bem îndeajuns de multă apă, putem crede că avem undă verde la orice cantitate dorim. Însă, deși poate suna surprinzător, apa poate deveni periculoasă pentru organism, după o anumită cantitate! Află alături de Click! câtă apă poți să bei în fiecare zi!

Apa devine periculoasă de la 10 litri în sus
Apa devine periculoasă de la 10 litri în sus

De la reclame, afișe pe stradă, ori diverse articole în presă, deja am auzit de nenumărate ori, din nenumărate surse, cât de important este să bem o cantitate suficientă de apă. Iar acest sfat este, cu siguranță, unul pe care trebuie să îl urmăm! În absența apei suficiente în organism, sănătatea noastră se poate deteriora rapid și în moduri surprinzătoare. Așa că, mai ales în condițiile caniculei necruțătoare care a pus stăpânire pe țara noastră, este important să ne hidratăm suficient.

Însă, care este pragul dintre „suficient” și „prea mult”? Pentru că, potrivit informațiilor ooferite de către cei de la adevarul.ro, o cantitate prea mare de apă ne poate cauza probleme! Ei bine, potrivit medicului primar nefrolog Emilian Postelnicu, această cantitate este 10 litri pe zi! „Apa este toxică de la 10 litri în sus pe zi, ca să poată avea un efect advers. Doza toxică a apei este în jur de 15 litri băuți în 24 de ore, când e mortală”, ne spune acesta, conform sursei citate.

Câtă apă trebuie să bem în fiecare zi

Din fericire, atât 10 litri, cât și 15, par o țintă practic imposibil de ajuns în mod accidental, așa că nu ar trebui să ne facem griji pentru eventuale probleme de sănătate cauzate de apa în exces. Potrivit specialistului, cantitatea medie pe care ar trebui să o bem, mai ales ținând cont de vremea caniculară, este de 2,5-3 litri de apă pe zi.

Iar dacă, cumva, depășiți această valoare, nu intrați în panică! „Organismul 5-6 litri îi poate gestiona fără probleme”, ne mai spune medicul Emilian Postelnicu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net