Ce îngrășământ trebuie să pui la roșiile din solar, pentru a nu face gândaci și pentru a avea o mulțime de legături. Trucurile grădinarilor experți

Indiferent de ce fel de legume am crește, ele tot vor avea nevoie de foarte multă etenție și efort, pentru a se dezvolta armonios. Iar pe lângă munca fizică pe care trebuie să o depunem, o recoltă bogată presupune și un efort financiar destul de mare. Însă, există și anumite trucuri ingenioase, folosite de grădinarii cu experiență, care ne vor scuti de cheltuială!

Unele ingrediente naturale sunt ideale pentru roșii / foto: IStock
Unele ingrediente naturale sunt ideale pentru roșii / foto: IStock

Roșiile se numără printre cele mai populare și apreciate produse din țara noastră. Fără ele, bucătăria românească ar fi complet de nerecunoscut, iar mulți români încearcă să își crească propriile tomate, mai ales în solarii. Iar pentru ca acestea să aibă un gust delicios, este foarte important să știm ce fel de îngrășăminte să folosim.

De multe ori, putem fi tentați să apelăm la diversele variante din comerț, însă, dacă vrem să economisim bani, există metode mult mai ieftine și mai naturale, care ne pot fi de ajutor. Grădinarii cu experiență folosesc diferite rețete simple pentru a fertiliza roșiile, iar pentru a pune în practică aceste trucuri nu avem nevoie decât de câteva ingrediente banale.

Cum putem avea grijă ușor de roșiile noastre

Poate că cea mai simplă și eficientă metodă naturală de fertilizare a roșiilor este cea pe bază de iod. Practic, tot ce trebuie să facem este să dizolvăm patru picături de soluție alcoolică de iod în aproximativ 10 litri de apă. După ce amestecăm bine, vom turna cam doi litri din acest lichid pe fiecare plantă.

Fertilizarea cu iod nu numai că va ajuta roșiile să se coacă mai repede, dar ar trebui să le protejeze și împotriva manei, o boală periculoasă care ne poate distruge întreaga recoltă.

Metoda ieftină care ne poate garanta o recoltă bogată

De asemenea, dacă nu dorim să apelăm la iod, mai avem la dispoziție și alte variante naturale, pentru a avea grijă de roșiile din solar. De exemplu, cenușa este un alt fertilizant foarte comun, folosit pentru tomate.

Tot ce trebuie să facem este să amestecăm un pahar de cenușă în zece litri de apă, iar apoi să udăm cultura cu acest îngrășământ natural. Dacă mai avem cenușă nedizolvată, o putem împrăștia la rădăcina plantelor. Cu aceste metode simple și ieftine, roșiile noastre ar trebui să se dezvolte armonios și să rămână sănătoase tot timpul!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Insula Hvar, foto Shutterstock jpg
divort jpg
Colegiul National Mihai Eminescu, Oradea, Facebook jpg
Papa Francisc vizita in Romania, alaturi de Patriarhul Daniel  Foto Inquam Photos  Octav Ganea jpg
construction 4754310 1280 jpg
Papa Francisc in Thailanda, 2019  GettyImages 1183683145 jpg
saptamana luminata
Papa Francisc in Irlanda, 2018 GettyImages 1023327002 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net