Rețeta delicioasă din 1930 de care ne vom îndrăgosti imediat! Cum pregătim rapid și ușor gâscă pe varză acră
Atunci când vrem să pregătim o mâncare cu adevărat tradițională, trebuie să găsim o rețetă cât mai veche. Iar în cazul acestui preparat delicios, este vorba despre o rețetă din anul 1930, pe care nu foarte mulți români o mai știu astăzi!

Bucătăria românească este plină de rețete tradiționale delicioase, de care ne vom îndrăgosti încă de la prima înghițitură. Iar în timp ce unele preparate, precum micii și sarmalele, sunt faimoase și în ziua de astăzi, altele au fost, în mare parte, uitate.
Însă, dacă ne dorim să încercăm gusturile savuroase apreciate de români cu decenii în urmă, atunci astfel de rețete sunt alegerea perfectă! Iar în volumul „Bucătăria modernă”, din anul 1930, găsim o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura! Este vorba despre gâsca pe varză acră, care se poate pregăti foarte ușor!
De ce ingrediente avem nevoie
Practic, această rețetă nu are nevoie decât de câteva ingrediente destul de simple. Este vorba despre o gâscă, două, sau trei, bucăți de varză acră, câteva boabe de piper, cât și undeva în jur de 100 de grame de slănină.
De asemenea, ne mai trebuie și 100 de grame de untură, sau, dacă ne este mai la îndemână, 100 ml de ulei. Mai departe, trebuie să avem lângă noi și trei linguri de bulion, doi cartofi, cât și puțină apă, ori zeamă de varză.
Cum pregătim gâsca pe varză acră
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă trebuie să începem prin a spăla cât mai bine gâsca, pe care o vom și tăia în bucăți potrivite, conform reteteistorice.ro. Mai departe, trebuie să tăiem și varza acră în fâșii cât mai subțiri, după care vom face același lucru și cu slănina.
Cartofii trebuiesc apoi curățați, spălați bine și tăiați în rondele. Apoi, vom pune puțin ulei într-o cratiță și vom așeza un rând de varză, alături de boabe de piper. Apoi, punem un rând de slănină, urmat de unul de gâscă și vom continua tot așa până când terminăm. Atenție, ultimul strat trebuie să fie de varză!
Odată ce am ajuns la final, vom pune feliile de cartofi peste varză, acoperim cu un capac și punem fie la cuptor, fie la fiert pe aragaz. Atunci când carnea este aproape gata, vom pune într-o tigaie restul de ulei, alături de bulion și puțină apă. După ce amestecul s-a încins, el este turnat peste mâncare.
Mai departe, vom lăsa totul să mai fiarbă. La final, ne vom putea bucura de o mâncare delicioasă, care era apreciată în țara noastră, cu multe decenii în urmă.