Ce sa faci ca să-ți reziste mai mult cuburile de gheață în bauturi. Așa te vei bucura mai mult de ele!

Ultima actualizare:

Gheața este o modalitate excelentă de a vă răci băutura în zilele fierbinți de vară, dar deseori simțim că aceasta se topește prea repede. Tocmai de aceea este bine să știți că se pot face cuburi de gheață cu o topire lentă, care durează mai mult. 

Există trucuri care pot face ca gheața să se topească mai lent. Foto: Click.
Există trucuri care pot face ca gheața să se topească mai lent. Foto: Click.

1. Faceți gheață clară

Știați că, gheața este albă în mijloc pentru că are bule de aer prinse în ea, care fac ca aceasta să fie opaca? Aceste bule de aer prinse fac, de asemenea, gheața mai puțin densă și măresc suprafața acesteia pe măsură ce se topește, determinând-o să se topească mai repede.

Nu numai asta, ci și gheața obișnuită conține impurități precum sărurile dizolvate și mineralele care fac ca aceasta să se topească mai repede. Pe de altă parte, gheața limpede este mai rezistentă, deoarece nu are bule de aer, ceea ce o face mai puțin densă. Așadar, folosește apă distilată sau filtrată pentru a face gheața cât mai limpede posibil.

Nu numai că gheața limpede durează mai mult până se topește, dar are și gust și arată mai bine. Gheața tulbure poate avea adesea o aromă învechită sau de mucegai.

2. Setați congelatorul la cea mai rece setare

O altă modalitate de a face cuburi de gheață care se topesc lent este să vă setați congelatorul la setarea cea mai rece. Pur și simplu, dacă cuburile de gheață sunt mai reci, vor dura mai mult să se topească.

Cu cât gheața este mai rece, cu atât este necesară mai multă energie termică înainte de a începe să se topească. Deși această opțiune este eficientă, are dezavantajele ei. Anumite alimente ar trebui să rămână la anumite temperaturi atunci când sunt în congelator, așa că asigurați-vă că acest pas nu va afecta niciun produs.

3. Faceți blocuri mai mari de gheață

Un bloc mare de gheață se va topi mult mai lent decât o mulțime de blocuri mai mici de gheață, chiar dacă, în general, însumează aceeași greutate.

4. Puneți gheața în partea cea mai rece a congelatorului

Cel mai rece loc al unui congelator este partea din spate. Aici se află ventilatorul de răcire și, de asemenea, este cel mai îndepărtat de ușa de unde primește aer cald. Așadar, partea din spate a congelatorului este cel mai bun loc pentru gheață dacă doriți una care să se topească mai lent. 

Cu toate acestea, nu o lăsați în spatele congelatorului prea mult timp, deoarece poate acumula îngheț nedorit, care poate afecta gustul acesteia. Puteți evita acest lucru depozitând gheața în congelator în mod corespunzător, folosind pungi cu fermoar. Ar trebui să evitați să așezați gheața lângă partea din față a congelatorului, deoarece acesta este, în general, cel mai cald loc.

5. Păstrați gheața izolată

O altă modalitate excelentă de a vă face gheața să reziste mai mult este să o păstrați izolat. Este la fel de ușor ca așezarea tăvii într-o pungă de congelare, care o menține rece mai mult timp. Alternativ, puteți face gheața în mod normal, iar când o scoateți din congelator, acoperiți-o cu un material izolant, cum ar fi folie cu bule.  Acesta este un truc grozav pentru o zi fierbinte de vară pentru a vă păstra gheața rece cât mai mult timp posibil!

6. Păstrați băutura în frigider înainte de a folosi gheață

Dacă puneți gheață într-o băutură care a stat o vreme la temperatura camerei, gheața se va topi mult mai repede. Dacă nu aveți prea mult timp, puteți chiar să vă puneți băutura în congelator pentru câteva minute. 

7. Puneți gheață carbonică deasupra celei obișnuite

Gheața uscată este mult mai rece decât cea obișnuită. Dacă puneți gheață carbonică deasupra celei obișnuite, temperatura gheții obișnuite va scădea semnificativ, făcând-o extrem de rece, chiar mai rece decât gheața din congelator. Acest lucru va face să se topească mai lent.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă când manipulați gheața carbonică, deoarece aceasta poate fi periculoasă. În plus, poate provoca dificultăți de respirație dacă nu există suficientă ventilație, așa că asigurați-vă că nu o utilizați într-o cameră mică. Acest lucru se datorează faptului că gheața carbonică este dioxid de carbon solidificat, iar inhalarea prea mare din aceasta poate fi extrem de periculoasă, scriu cei de la huntingwaterfalls.com.

8. Cel mai bun truc pentru a face cuburile de gheață mai rezistente

În afară de toate variantele de mai sus pe care vi le-am prezentat, mai există un truc excelent care vă va ajuta să faceți cuburile de gheață mai rezistente. Aveți nevoie de vată de bumbac, apă și un recipient. Apoi, trebuie să umpli trei sferturi din tava în care vrei să prepari gheața cu apă și să adaugi vată de bumbac. Pune recipentul în congelator. După doar două-trei ore, apa și vata de bumbac vor fi înghețate. Asta-i tot. Poți scoate gheața din recipient și să o pui în băutura pe care îți dorești să o savurezi. Și nu ai de ce să-ți faci griji, vata de bumbac va rămâne intactă și nu va afecta licoarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Taxi Romania FOTO Shutterstock jpg
dulceata kumquat grecia jpg
legoland jpg
1 black friday jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
fructe piata jpg
ucis de fulger gif
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net