Ce tip de pește nu ar trebui prăjit niciodată? Chef Joseph Hadad: „Vor deveni prea grei pentru digestie”

Ultima actualizare:

Prăjirea peștelui este o artă și, pentru a obține rezultate crocante și delicioase, este esențial să alegi tipul potrivit de pește. Cheful celebru Joseph Hadad dezvăluie secretele sale și oferă sfaturi prețioase pentru alegerea corectă a peștelui, astfel încât să obții un preparat prăjit perfect.

Hadad dezvăluie secretele sale pentru alegerea corectă a peștelui. Foto: Click.
Hadad dezvăluie secretele sale pentru alegerea corectă a peștelui. Foto: Click.

Peștii cu fileuri mai groase au tendința de a se usca în timpul procesului de prăjire

Prima regulă pe care ne-o dezvăluie chef Hadad este că peștii cu fileuri mai groase au tendința de a se usca în timpul procesului de prăjire, în timp ce cei mai firavi se comportă mai bine în uleiul fierbinte. Acest detaliu este crucial, deoarece influențează textura finală a crustei crocante.

Peștii cu fileuri mai groase au tendința să se usuce în procesul de prăjire, în vreme ce cei mai firavi se comportă mai bine. De asemenea, este păcat să pui la prăjit peștii plini de grăsimi naturale, pentru că de multe ori vor deveni prea grei pentru digestie în acest fel", spune Hadad. 

Somonul și macroul sunt două opțiuni de pește pe care cheful le descurajează să fie prăjite. Somonul, considerat unul dintre cei mai populari pești în întreaga lume, nu se potrivește prea bine prăjirii, fie în ulei direct, fie într-o crustă de pesmet. Mai degrabă, recomandarea lui Hadad este să-l gătim la cuptor, la abur sau pe grătar pentru a evidenția calitățile sale.

De ce să nu prăjești macrou

Macroul, pe de altă parte, este un pește foarte gras cu o textură delicată, care se desface ușor în timpul prăjirii, iar gustul său puternic poate fi accentuat negativ de acest proces. Prin urmare, alegerea corectă pentru macrou este prepararea sa la cuptor sau pe grătar, pentru a păstra aroma și prospețimea.

Alți pești pe care cheful îi încurajează să fie evitați când vine vorba de prăjire sunt somnul și peștele spadă. Somnul, un pește de apă dulce, este foarte gras și se potrivește mai bine gătirii clasice la cuptor, însoțit de legume. Peștele spadă, deși apreciat pentru fileurile sale, este delicat și se usucă rapid dacă nu este preparat corect. Prin prăjire, acest lucru se întâmplă, deci este mai bine să alegeți alte metode de gătire pentru a păstra savoarea și prospețimea acestui pește minunat.

Așadar, urmând sfaturile lui Chef Joseph Hadad, poți să-ți transformi preparatele prăjite în adevărate opere de artă culinară, păstrând prospețimea și savoarea peștelui în fiecare bucățică crocantă.

image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net