Ce trebuie să adaugi la rădăcina mărului, în luna octombrie, pentru a avea parte de o recoltă extrem de bogată. Secretul bine ținut ascuns

Pentru o producție abundentă de mere există un secret: cenușa de lemn. Aceasta se adaugă la rădăcină, în această perioadă. Cenușa de lemn conține minerale importante precum potasiu, fosfor și calciu. În cantități mai mici, în funcție de natura lemnului, cenușa poate conține fier, magneziu și sulf.

Meri înfloriți Foto: Shutterstock
Meri înfloriți Foto: Shutterstock

Cenușă de lemn la rădăcina merilor 

„În această perioadă trebuie să faci acest lucru dacă vrei ca mărul tău să fie încărcat cu fructe. Toamna este ocazia perfectă pentru a pregăti mărul pentru fructificarea abundentă de anul viitor. Calciul, potasiul, fosforul sunt esențiale pentru măr în luna octombrie. 

Modul ideal de a le furniza pomilor ceea ce au nevoie este cât se poate de simplu: un  amestec de fosfat și îngrășământ de potasiu, cum ar fi nitratul de potasiu sau cenușa de lemn. Amestecați componentele în prealabil și distribuiți-le în gropi la o distanță de 1 metru și jumătate până la doi metri de trunchiul copacului. Umpleți fiecare gaură cu 40 de grame de îngrășământ și este recomandat să faceți în total 4 găuri în jurul copacului. Distanțându-le bine între ele, încheiați prin acoperirea fiecărei găuri cu pământ fertil sau humus pentru a le oferi pomilor cele mai bune condiții de creștere", potrivit Agromedic.ro. 

Efectele produse de cenușa de lemn 

Efectul principal al îmbogățirii solului cu cenușa de lemn este creșterea pH-ul solului. Din acest motiv este recomandat să testezi pământul din gradina ta înainte să o adaugi. Cele mai multe legume preferă un pH de 6,5, iar adaosul de cenușă în exces poate creste pH-ul peste 7.

Dacă legumele sunt afectate de hernia rădăcinilor, pH-ul poate fi crescut până la 7,5 în zonele afectate pentru a inhiba apariția bolii ce afectează mai ales legumele rădăcinoase.  Cenușa de lemn conține și minerale importante pentru plante: potasiu, fosfor și calciu. În cantități mai mici, în funcție de natura lemnului, cenușa poate conține fier, magneziu și sulf.

Cum aplici cenușa de lemn

Cel mai bun moment pentru amestecarea cenușii în pământul din grădină este toamna târzie, atunci când plantele au ieșit din starea activă.

În acest fel, substanțele ce ar putea fi nocive primăvara au timp să se absoarbă bine în sol. Poți amesteca cenușa folosind o greblă, iar concentrația ideală este de 50-70 g pe metru pătrat. Este recomandată curățarea cenușii de elementele care nu au ars complet, praful este partea cea mai utilă în grădină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net