Prețurile la fermele din Germania: ouăle și cartofii, mult mai ieftine decât în România
Un cuplu de români care locuia în Elveția a decis să facă o schimbare și să se mute în țara vecină, Germania. Iar potrivit celor doi, prețurile de la fermele din această țară ar fi chiar mai mici decât cele din România!

O metodă bună de a cumpăra produse cu adevărat naturale și proaspete, la un preț ceva mai mic, este să le achiziționăm direct de la producător. Acest lucru îl face și un cuplu de români care s-a mutat în Germania, cei doi fiind surprinși de prețurile mici de la fermele din această țară. Cei doi au vorbit despre acest lucru și în mediul online, după ce au descoperit cât de ieftine sunt produsele cumpărate de la fermele din regiunea germană Norden, aproape de granița cu Olanda.
Încă de când locuiau în Elveția, cei doi doreau să aibă aproape ferme de unde să poată cumpăra produse direct. Iar potrivit celor doi, în Elveția erau cerute prețuri mult mai mari. „Lucrul important pentru noi, indiferent de locul unde ne mutăm, e să avem acces la ferme. Şi aici chiar pot să zic că am dat lovitura”, a explicat Diana, care a vorbit despre experiența ei și a partenerului ei, în mediul online.
Prețurile în Germania sunt mult mai mici
Mai precis, potrivit celor doi, 30 de ouă cumpărate de la o fermă locală din această regiune germană costă 30 de lei (6 euro), iar un sac de cartofi de 12,5 kilograme ajunge la numai 35 de lei (7 euro). De asemenea, pentru lapte nu se cere decât un singur euro (5 lei) pe litru, în timp ce un pachet de unt ajunge la 15 lei (3 euro).
În plus, fermierii își răsplătesc clienții cu mici atenții, cum ar fi bomboane sau prăjituri. „Aveau și bomboane pentru clienţi, iar la una dintre ferme am văzut că făcuseră niște mini-prăjiturele de casă pentru cei care aleg să cumpere de la fermă”, a mai explicat Diana.
Cum funcționează fermele cu autoservire
În țări precum Germania, Austria, Olanda, sau chiar și Elveția, fermele cu autoservire devin tot mai răspândite. Practic, fermierii amenajează automate speciale, sau magazine de fermă nesupravegheate, unde pun la dispoziția clienților diverse produse.
Aceștia pot alege tot ce au nevoie, iar, la final, pot plăti numerar într-o cutie de onoare, sau pot folosi terminalele electronice disponibile. Iar în anumite cazuri, prețurile de la astfel de ferme sunt mult mai mici decât cele practicate în magazine.