Rețeta ideală pentru Postul Paștelui! Cum pregătești delicioasele sarmale de post
Credincioșii din țara noastră deja au intrat în Postul Paștelui, până pe data de 19 aprilie. Iar dacă suntem în căutarea unei rețete perfecte pentru această perioadă, putem apela oricând la sarmalele de post!

Sarmalele sunt, fără doar și poate, cel mai cunoscut și apreciat preparat tradițional românesc. Însă, deși sunt pregătite, în mod normal, din carne, există numeroase versiuni perfecte și pentru perioadele de post!
Cu numai câteva ingrediente simple vom avea un preparat delicios, sănătos, de care nu ne vom mai sătura!
Ce ingrediente ne trebuie pentru sarmalele de post
Pentru a pregăti sarmale de post, tot ce trebuie să avem la îndemână este o varză murată, 250 de grame de orez, cam 500 de grame de ciuperci proaspete, 250 de grame de ceapă tocată cât mai fin, cât și 100 de grame de morcovi. De asemenea, mai avem nevoie și de 50 ml de ulei, de sare, piper, cât și de mărar verde tocat.
Pe lista ingredientelor se mai găsește și puțin cimbru uscat, acesta fiind doar un ingredient opțional, cât și pătrunjel tocat. Desigur, nu în ultimul rând, ne trebuie cam 250 ml de bulion! După ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim.
Cum pregătim sarmalele de post
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să curățăm ceapa și morcovul, apoi să spălăm bine ciupercile. Toate aceste ingrediente trebuiesc tocate, folosind răzătoarea mare a robotului. Însă, ele trebuiesc tocate separat și puse în recipiente diferite!
Acum, va trebui să călim ceapa cu puțină sare, după care vom adăuga și morcovul, care va sta pe foc vreme de 3 – 4 minute. La final, vom adăuga ciupercile și vom da focul puțin mai tare. Odată ce totul pare bine făcut, vom adăuga și orezul, însă numai două minute, cel mult. Totul trebuie condimentat cu sare și piper, după care vom adăuga mărarul tocat și vom stinge focul, potrivit savoriurbane.ro.
Mai departe, vom putea începe să punem umplutura în foile de varză murată, ca și când am face sarmale obișnuite. Apoi, vom pune puțină varză mărunțită pe fundul unui vas, după care vom introduce și sarmalele. Pe ultimul strat putem presăra verdeață tocată, apoi vom turna și bulionul.
Va mai trebui să turnăm și îndeajuns de multă apă, alături de o lingură de ulei. Sarmalele vor trebui să stea la cuptor vreme de aproximativ trei ore, iar la final vom avea o mâncare delicioasă, perfectă pentru Postul Paștelui!