Ce trebuie să mănânci în noaptea de Revelion. Așa vei avea noroc tot anul viitor

Deja ne mai desparte doar foarte puțin timp de Anul Nou, iar românii au început să facă deja pregătirile pentru masa dintre ani. Iar atunci când vine vorba despre ce preparate vor fi puse în farfurie, există nenumărate superstiții care ne sugerează ce să mâncăm pentru a avea noroc în noul an.

Peștele este marea vedetă în această perioadă / foto: Shutterstock
Peștele este marea vedetă în această perioadă / foto: Shutterstock

După cum putem vedea, 2023 aproape că a ajuns la final, iar românii au început deja pregătirile pentru petrecerea de Revelion. Iar de la o asemenea ocazie nu puteau lipsi nenumăratele tradiții și superstiții, care ne promit noroc și fericire în anul care urmează. Ei bine, potrivit acestora, există unele preparate care trebuie consumate în noaptea dintre ani, dar și altele care nu trebuie să apară în farfuriile noastre!

Exemplul cel mai faimos când vine vorba despre aceste superstiții este peștele! Se spune că trebuie să mâncăm pește în noaptea dintre ani, deoarece așa vom reuși să evităm toate problemele din 2024, la fel de ușor precum peștele înoată în apă! În plus, se mai spune și că peștele trebuie să fie primul aliment pe care trebuie să îl consumăm în noul an!

Ce trebuie să mâncăm de Revelion pentru a avea noroc tot anul

Un alt preparat despre care tradițiile ne spun că ne va aduce noroc în noul an este carnea de gâscă! Motivul ar fi că, datorită acesteia, vom reuși să plutim către toate dorințele noastre la fel de lin și de ușor precum gâsca plutește pe apă!

Desigur, atunci când vine vorba despre superstiții de Revelion, nu putem ignora faimoșii struguri! Se spune că în noaptea dintre ani trebuie să mâncăm 12 boabe de struguri, iar atunci când ajungem la ultima, trebuie să ne punem o dorință. Atât strugurii, cât și stafidele, ar simboliza bogăția, așa că dacă vrem un 2024 plin de bani, ni se spune să nu uităm de struguri!

Iar fix la miezul nopții nu trebuie să ratăm tradiționalul pahar de șampanie! Se spune că dacă îl bem până la fund, toate dorințele noastre se vor împlini în noul an!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net