Ce trebuie să pui în oala în care faci fasole, ca să fiarbă mai repede. Numai bucătarii cu experiență cunosc secretul

Ultima actualizare:

Dacă îți dorești să faci o rețetă cu fasole, însă nu vrei să pierzi timp prețios până fierbe, trebuie să ai în vedere un truc simplu. Și e bine să iei în considerare că există patru tipuri de fasole, iar fiecare dintre ele se fierbe mai greu sau mai ușor. Astfel, fasolea albă fierbe cel mai repede, fiind folosită în ciorbe și salate. Fasolea pestriță pe de altă parte este mai groasă decât fasolea albă și fierbe mai greu.

Fasolea este plină de nutrienţi şi poate fi pregătită în nenumărate feluri Foto: Shutterstock
Fasolea este plină de nutrienţi şi poate fi pregătită în nenumărate feluri Foto: Shutterstock

Apelează la bicarbonatul de sodiu 

 Poți să pui în fasole ca să fiarbă mai repede un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu. De asemenea, asigură-te că nu pui încă sarea. Specialiștii din domeniul culinar spun că în realitate, sarea întărește. Astfel, este bine să o adăugăm la final. Bicarbonatul de sodiu în schimb, va face diferența la final. Fasolea ta fierbe mai repede, iar tu o să câștigi timp prețios. Iar această regulă poate fi folosită atât la fasolea scăzută, cât și la ciorba de fasole.

Cum să fierbi fasolea mai repede

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să fierbi fasolea mai repede decât de obicei şi, foarte important, să o prepari corect astfel încât să nu te confrunţi cu probleme digestive, potrivit feminis.ro. Alege boabele de fasole uscată, aruncă pietricelele şi boabele stricate şi spală fasolea de 3 – 4 ori cu apă rece.

Lasă fasolea într-un vas cu apă pentru patru ore la umflat. La capătul celor patru ore, aruncă apa în care a stat fasolea şi mai spală boabele de două ori. Pune fasolea timp de 10 minute în apă clocotită, ca să nu te confrunți cu gaye și dureri de stomac. 

În apa în care fierbi fasolea trebuie să adaugi o linguriţă de zahăr, un cartof sau o lingură de inox pe fundul cratiţei, dar nicidecum sare. Lasă fasolea să fiarbă pentru 30 de minute, după care adaugă o lingură de bicarbonat, opreşte pentru 2 minute focul, strecoară boabele şi pune-le din nou la fiert în apă curată. Mai lasă fasolea să fiarbă 15 minute în apa nouă, după care o poţi folosi pentru orice fel de mâncare.

Fasolea îmbunătățește digestia 

Un deficit de fibre în alimentație poate duce atât la constipație, cât și la diabet zaharat sau o serie de afecțiuni cardiovasculare. Fasolea, datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la o digestie sănătoasă, reglează tranzitul intestinal și contribuie la menținerea sănătății colonului.

Pentru că este săracă în grăsimi, fasolea contribuie la scăderea tensiunii arteriale și astfel poate reduce semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare, reducând nivelul colesterolului rău.

Fasolea ajută la slăbit 

Fasolea are un conținut scăzut de calorii, în aproximativ 150 de grame de fasole boabe fiartă se regăsesc circa 250 de calorii, în funcție de soi. Numărul de calorii este considerat foarte mic, raportat la starea de sațietate pe care o conferă leguminoasa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Governors jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
18 11 Click ro jpg
cover Reduceri de Sărbători la Garmin Romania peste 80 produse cu discounturi de până la 46% adevarul ro png
chiftele de fasole de post JPG
horoscop 4 august jpg
horoscop png
sexy  foto   Shutterstock jpg
BeFunky collage (2) jpg
plimbare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net