Cea mai mare felină din Europa, surprinsă în România! Imagini incredibile într-o pădure celebră din țara noastră. VIDEO

Ultima actualizare:

Surpriză de proporții surprinsă de către camerele de luat vederi din zona Parcului Natural Apuseni! Este vorba despre doi râși!

Cea mai mare felină din Europa, surprinsă în România
Cea mai mare felină din Europa, surprinsă în România

Potrivit celor de la adevarul.ro, râsul este cea mai mare felină care trăiește pe continentul nostru, iar cea mai mare populație de râși din Europa se găsește în pădurile României.

Această felină superbă este un carnivor destul de discret, râșii încercând să evite contactul cu oamenii. Acest lucru îi este destul de ușor, având în vedere faptul că trăiește în zone destul de izolate.

Cei doi râși au fost filmați în pădure / captură video: Parcul Natural Apuseni
Cei doi râși au fost filmați în pădure / captură video: Parcul Natural Apuseni

„Imagini foarte frumoase cu doi râși într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, într-o filmare efectuată cu o cameră de monitorizare a faunei”, au scris cei de la administrația parcului, potrivit sursei citate.

Acest animal superb este unul care trăiește și vânează solitar, iar un avantaj pe care îl are atunci când este în căutare de hrană este faptul că se poate deplasa fără zgomot. Râșii își pot lua prada prin surprindere, având în vedere faptul că sunt capabili de a face salturi destul de mari.

Doi râși au fost surprinși de camerele de luat vederi

Un alt detaliu interesant în privința acestei specii este faptul că ea are un auz și miros extrem de bine dezvoltat. Râșii au, de asemenea, o vedere nocturnă foarte bună, motiv pentru care și aleg să meargă la vânătoare noaptea. Prezența râsului în pădurile țării noastre este un motiv de bucurie, deoarece indică un ecosistem sănătos. La fel este și cazul altor carnivori mari, precum lupii și urșii.

Se pare că de-a lungul Europei se găsesc undeva în jur de 9.000, poate chiar 10.000 de râși. Dintre aceștia, se estimează că 1.200 – 1.500 de indivizi ar fi chiar în țara noastră. Desigur, acest carnivor magnific este inclus în lista animalelor strict protejate de către autorități.

În general, un râs va căuta să vâneze căprioare și capre negre, dar, dacă îi este foame, poate căuta și rozătoare. De obicei, râșii se folosesc de ambuscade și de elementul surpriză pentru a vâna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net