Cine a fondat Imperiul Otoman. A fost o figură de mare importanță în istoria lumii

Istoria Imperiului Otoman începe odată cu Osman I, fiul lui Ertugrul Bey, liderul tribului Kayi, și al lui Halime Hatun. El a pus bazele regatului, iar domnia sa a marcat începutul unei dinastii care va dura peste șase secole, influențând profund cursul istoriei în acest proces.

Osman I, sultanul care a fondat Imperiul Otoman / foto: captură video
Osman I, sultanul care a fondat Imperiul Otoman / foto: captură video

Născut în 1258, Osman I era fiul lui Ertugrul Bey, liderul tribului Kayi, și al lui Halime Hatun. Turcul a pus bazele a ceea ce avea să devină cunoscut sub numele de Imperiul Otoman. Deși povestea lui este destul de imprecisă, asta pentru că turcii nu au lăsat înregistrări scrise până în secolul al XV-lea, la puțin peste 100 de ani după moartea sa, este cunoscut faptul că sultanul a profitat de instabilitatea politică din regiunea care constituie în prezent cea mai mare parte a Turciei, Anatolia, pentru a o supune dominației sale.

Așadar, și-a început expansiunea teritoriilor care aparțineau Imperiului Bizantin, iar primul eveniment militar a avut loc în anul 1301 sau 1302: Bătălia de la Bapheus - responsabilă pentru declinul Imperiului Bizantin și consolidarea expansiunii otomanilor.

Turcii selgiucizi, ajunși în zonă din stepele asiatice și care realizau frecvent atacuri asupra orașelor bizantine, îl iubeau pe Osman I. Poporul turc a cunoscut sub conducerea sa o perioadă de expansiune și prosperitate.

Imperiul Otoman a rezistat a rezistat timp de peste 600 de ani

Domnia sa a marcat începutul unei dinastii care va dura peste șase secole. Otomanii au trăit perioada lor de glorie între secolele XIV și XVI, extinzându-și teritoriul și guvernând peste cele care aparțineau cândva Imperiului Roman.

Sfârșitul Imperiului Bizantin, considerat de istorici ca încheierea perioadei medievale în estul Europei, a venit când Mohamed al II Cuceritorul a condus, pe 29 mai 1453, armata în bătălia pentru cucerirea Constantinopolului.

În secolul XIX, a început declinul Imperiului Otoman, fiind afectat de revoltele populare și conflictele cu alte națiuni. Imperiul stăpânea, la începutul secolului XX, Africa de Nord, regiunea Caucazului, teritorii din Peninsula Balcanică, estul și nordul Peninsulei Arabe și întreaga Anatolie. Regatul, cu o o situație economică precară și o suprafață destul d evastă, și-a găsit sfârșitul după înfrângerea din Primul Război Mondial. Cunoscut astăzi sub numele de Turcia, statul a apărut, astfel, pe 17 noiembrie 1922, relatează Atlas Geografic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net