Cine a fost „Duduia”, una dintre cele mai bogate femei din istoria României. A dus o viață lipsită de griji și a fost măritată cu un personaj emblematic din istorie
Frumoasă şi elegantă, Elena Lupescu a fost admirată, dar şi intens criticată din cauza influenţei pe care o avea asupra bărbaţilor. În perioada interbelică, Elena Lupescu a fost o figură controversată, dar și una foarte influentă, iar averea sa, combinată cu legăturile de familie și poziția sa de soție a regelui Carol al II-lea a făcut-o una dintre cele mai bogate femei ale acelei perioade din istoria României.
Elena Lupescu, una dintre cele mai bogate femei din istoria României
Una dintre cele mai bogate femei din istoria României a fost Elena Lupescu, cunoscută și sub numele de „Duduia”, care a fost iubita și, ulterior, soția regelui Carol al II-lea al României. Deși nu s-au făcut publice evaluări exacte ale averii sale, Elena Lupescu a beneficiat de o viață luxuoasă și de mari sume de bani, atât din partea regelui, cât și din diverse afaceri și proprietăți pe care le-a deținut.
După ce Carol al II-lea a fost nevoit să abdice în 1940 și să plece în exil, Elena Lupescu l-a însoțit, iar împreună au trăit o viață confortabilă în străinătate, cu acces la o avere considerabilă. Aceasta a fost o femeie extrem de influentă în perioada interbelică, având o mare putere politică și economică datorită relației sale cu regele.
Cine a fost Elena Lupescu
Născută la 15 septembrie 1895, în Iaşi, Elena Lupescu a fost fiica evreilor Nicolae Lupescu şi a Elizei Falk. Religia a fost cea care a influenţat studiile tinerei, ea urmând şcoala catolică de maici de la Bucureşti. La 24 de ani s-a căsătorit în oraşul natal cu locotenentul Ion Tâmpeanu, însă dragostea lor s-a stins după scurt timp, motiv pentru care a şi divorţat.
Cum a început idila cu Carol al II-lea
Elena Lupescu avea un farmec aparte şi reuşea să intre sub pielea oricărui bărbat. Mulţi nu vedeau cu ochi buni faptul că era foarte atrăgătoare şi o etichetau deseori ca fiind o femeie de moravuri uşoare. Puternică şi foarte sigură de calităţile ei, Elena l-a sedus chiar şi pe regele Carol al II-lea.
La început, familia regală a trecut cu vederea peste această nouă aventură a Principelui României. Mai târziu, însă situaţia a devenit una chiar complicată deoarece relaţia dintre cei doi a evoluat atât de mult, încât Carol al II-lea nu mai ţinea cont de faptul că era căsătorit şi avea un copil şi o lua cu el la cele mai importante evenimente publice.
A moștenit averea impresionantă
În 1940,când regele Carol al II-lea a abdicat de la tron, ea l-a însoţit în exil. Cei doi s-au stabilit în Estoril, Portugalia, iar 7 ani mai târziu s-au căsătorit civil în Brazilia şi religios, în Franţa, la Paris. Astfel, Elena Lupescu a primit titlul de Principesă de Hohenzollern şi a devenit moştenitoarea averii lui Carol al II-lea. După moartea soţului, nu şi-a mai refăcut viaţa pentru că, susţinea ea, l-a iubit prea mult pe Carol al II-lea. La 82 de ani, s-a stins din viaţă în Portugalia, iar singura ei dorinţă a fost ca cenuşa să-i fie îngropată la picioarele soţului ei.
Elena Ceaușescu acumulase mari averi în perioada comunistă
Pe lângă Elena Lupescu, alte femei din istoria României, cum ar fi Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, au acumulat mari averi în perioada regimului comunist. Elena Ceaușescu era implicată în mai multe afaceri de stat și avea un stil de viață luxos, deși aceasta s-a întâmplat într-un context politic și economic destul de diferit față de alte femei influente din istoria țării.