Cine a fost Katherine, soția lui Oppenheimer. De ce a continuat fizicianul să o înșele cu fosta iubită

Ultima actualizare:

Considerat a fi „părintele bombei atomice”, Robert Oppenheimer a fost, de mult timp, una dintre cele mai fascinante personalități ale ultimelor decenii. Ei bine, un lucru știut de puțină lume este povestea de dragoste tumultuoasă pe care a avut-o fizicianul, care, în cele din urmă, a ajuns să își înșele nevasta de mai multe ori.

Jean Tatlock a murit în 1944 / foto: Library of Congress
Jean Tatlock a murit în 1944 / foto: Library of Congress

Fără doar și poate una dintre cele mai strălucite minți ale ultimelor decenii, Robert Oppenheimer a fost, dintotdeauna, o personalitate fascinantă, care a stârnit multă curiozitate. Considerat a fi „părintele bombei atomice”, interesul față de viața sa a ajuns, acum, la o înălțime complet fără precedent, mulțumită filmului biografic lansat recent, „Oppenheimer”, peliculă care îl are la cârmă pe Christopher Nolan. Ei bine, pe lângă realizările sale în domeniul științei, fizicianul a avut și o viață personală extrem de tumultoasă!

După cum spune și vechea zicală, cel mai bine este să începem cu începutul, iar în cazul lui Oppenheimer, este vorba despre anul 1936. Atunci, el a întâlnit-o pe frumoasa Jean Tatlock, recent licențiată în psihiatrie, în timp ce Oppenheimer deja preda fizică la Universitatea Berkely. Cei doi s-au îndrăgostit aproape pe loc, iar potrivit celor de la The Cinemaholic, au fost 2 ocazii în care cuplul a fost foarte aproape de a se căsători. O relație intensă, cu destule probleme, pe care fizicianul a încercat, din nou, să o transforme în mariaj în 1939, însă Jean a refuzat cererea de căsătorie, iar cei doi s-au despărțit.

Despărțiți, dar tot împreună

Oppenheimer este „părintele bombei atomice” / foto: Getty Images
Oppenheimer este „părintele bombei atomice” / foto: Getty Images

Oppenheimer o va cunoaște, la scurt timp după despărțire, pe Katherine „Kitty” Puening, iar în noiembrie 1940, cei doi se și căsătoresc. Pentru „Kitty”, aceasta era a patra căsătorie, ea încă fiind căsătorită în momentul în care l-a cunoscut pe Oppenheimer. Ea a divorțat rapid atunci când a rămas însărcinată cu fizicianul.

Cu toate acestea, dragostea cea mai intensă din inima „părintelui bombei atomice” era tot pentru Jean Tatlock, alături de care a avut mai multe aventuri, de-a lungul anilor. De asemenea, istoricii bănuiesc că acesta a mai avut o aventură și cu profesoara Ruth Sherman Tolman.

Însă, cel puțin în legătură cu Jean Tatlock, povestea de dragoste a avut un final tragic. Femeia suferea de probleme psihice, iar în ianuarie 1944, ea a fost găsită moartă. Motivul morții a fost suicidul, însă unele voci speculau că este posibil ca aceasta să fi fost ucisă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net