Comuna din România unde a fost deschis primul automat de cartofi. Se află lângă casa unui fermier

Un agricultor din România a găsit o soluție ingenioasă pentru comercializarea cartofilor. Acesta a inaugurat un automat de vânzare și afirmă că acum poate să se dedice muncii de la câmp, în loc să stea permanent la standul de vânzare.

Primul automat de cartofi se află în județul Bihor / foto: transilvaniabusiness.ro
Primul automat de cartofi se află în județul Bihor / foto: transilvaniabusiness.ro

Conform declarațiilor fermierului Jaroslav Zetocha, automatul este practic un dispozitiv format dintr-un terminal de plată, unde se poate efectua plata în numerar sau cu cardul, și mai multe compartimente grupate în care sunt expuse produsele la vânzare.

Fața compartimentului este realizată din policarbonat, oferind cumpărătorului o vedere clară asupra produselor și, în același timp, asigurând rezistență și durabilitate.

Cum se plătește la automatul de cartofi

Procedura de achiziție implică selectarea numărului corespunzător compartimentului, alegerea modalității de plată (numerar/card), efectuarea plății, iar după acceptarea plății, lumina interioară se stinge, ușa se deschide și produsul poate fi ridicat.

„Am investit aproximativ 15.000 de euro în acest proiect, care include automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn și amenajarea unei parcări”, relatează fermierul conform transilvaniabusiness.ro.

Jaroslav Zetocha, fermierul din Șinteu, județul Bihor, susține că automatul său de cartofi, deschis în apropierea locuinței sale, este primul de acest gen din România.

„Obiceiurile cumpărătorilor s-au schimbat considerabil în ultima perioadă. În trecut, oamenii veneau și cumpărau cartofi pentru întregul sezon de iarnă, acum preferă să cumpere cantități mici, suficiente pentru o săptămână sau două. Ca fermier, acest lucru mă ținea ocupat întreaga zi, în loc să mă pot dedica muncii la câmp”, adaugă Jaroslav Zetocha.

De unde i-a venit fermierului ideea

Fermierul a descoperit ideea în timpul unei vizite în Austria, unde a întâlnit un alt fermier care folosea astfel de automate în mai multe locații. După achiziționarea automatului de la un distribuitor local din România, Jaroslav și-a construit o căsuță de lemn în apropierea casei sale, lângă drumul național, și a început să-și comercializeze produsele.

În plus, lista produselor agricole și alimentare care vor beneficia de un adaos comercial plafonat timp de două luni include: pâine albă simplă între 300-500 grame, lapte de vacă consum 1 litru cu 1,5% grăsime, brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă cu 3,5% grăsime și gramaj maxim de 200 grame, făină albă de grâu "000" până la 1 kg, mălai până la 1 kg, ouă de găină calibrul M, ulei de floarea-soarelui până la 2 litri, carne proaspătă de pui și porc, legume proaspete vrac (roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei capia, usturoi), fructe proaspete vrac (mere roșii și golden, prune, pere, struguri de masă), cartofi proaspeți albi vrac, zahăr alb tos până la 1 kg, smântână cu 12% grăsime, unt până la 250 grame, și magiun până la 350 grame.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calin georgescu jpg
image png
Cristian și Vlad Popescu Piedone au votat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gigi becali facebook jpg
alegeri  png
iohannis 2 jpg
jewels 1090711 1280 jpg
inmormantare masina india jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net