Cu ce trebuie stropite mușcatele, la finalul lunii iulie! Toți grădinarii cu experiență știu acest lucru!

Sunt printre cele mai spectaculoase flori pe care le putem avea în casă, iar indiferent dacă le ținem în balcon, prin camere, ori în curte, mușcatele ne vor încânta printr-o explozie de culori precum roșu, roz, alb, ori violet. Iar dacă vrem ca aceste flori să reziste mult mai mult timp, trebuie să le stropim cu un anumit tip de îngrășământ!

Cu ce trebuie stropite mușcatele în iulie
Cu ce trebuie stropite mușcatele în iulie

Poate că nu mulți dintre noi știam acest detali despre mușcate, dar ele sunt, de fapt, flori tropicale cultivate de-a lungul întregului an.

În țara noastră ele au devenit extrem de populare datorită exploziei de culoare pe care o oferă, astfel că românii le pun adesea în balcon, ori în terasă. De cele mai multe ori, ele reușesc să înflorească până la primul îngheț, iar grădinarii ne recomandă să le tăiem mereu după ce florile lor au ofilit, pentru a putea face lor unora noi.

Desigur, putem să le mutăm în interiorul casei atunci când vremea se răcește, pentru ca mușcatele să reziste mai mult timp. Iar dacă vrem să ne bucurăm de aceste flori spectaculoase de-a lungul întregului an, este foarte important să știm cu ce trebuie stropite, chiar în această perioadă, la finalul lunii iulie.

Cu ce trebuie stropite mușcatele la finalul lui iulie

Mai precis, în această perioadă din an ar fi ideal să stropim mușcatele cu un îngrășământ lichid, pe care să îl fi diluat în apă. Acesta trebuie să conțină azot, potasiu și fosfor, iar dacă nu avem un astfel de îngrășământ la îndemână, putem să tăiem foarte mărunt o coajă de banană, să o punem la rădăcina plantei, iar apoi să o udăm. Acest truc ar trebui să fie îndeajuns de eficient pentru a ține locul îngrășământului.

De asemenea, trebuie să știm și faptul că mușcatele adoră razele Soarelui, așa că vor înflori și mai mult dacă sunt expuse la lumină. În plus, ele trebuie udate regulat, iar dacă afară ne confruntăm cu temperaturi ridicate, chiar putem să udăm mușcatele zilnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net