Era cafeaua preferată a lui Suleyman Magnificul! Cum putem pregăti astăzi această băutură specială

Există nenumărate motive pentru care numele sultanului Suleyman Magnificul a rămas în istorie, însă un detaliu mai puțin știu despre acest suveran este faptul că era un mare pasionat de cafea! Astăzi, doar puțini oameni mai cunosc rețeta originală care era favorita sultanului, chiar dacă aceasta nu conține decât câteva ingrediente!

Rețeta de cafea preferată de Suleyman Magnificul / foto: IStock
Rețeta de cafea preferată de Suleyman Magnificul / foto: IStock

Suleyman Magnificul este unul dintre cei mai cunoscuți sultani otomani, numele lui fiind extrem de cunoscut, mai ales în această parte a lumii. Însă, pe lângă cuceririle și reformele pentru care este lăudat și astăzi, un detaliu pe care nu multă lume îl mai știe despre suveranul otoman este faptul că era și un mare iubitor de cafea!

Astăzi, foarte puțini mai cunosc rețeta favorită a lui Suleyman Magnificul, în ciuda faptului că este o cafea destul de ușor de preparat. Însă chiar dacă modul de preparare este simplu, aroma acestei cafele este una complexă și puternică, iar cei care au încercat-o înțeleg de ce a devenit favorita sultanului.

Care era rețeta preferată de cafea a lui Suleyman Magnificul

Primul pas pentru a pregăti această cafea specială este unul destul de tipic. Mai precis, tot ce trebuie să facem este să luăm un ibric, iar apoi să măsurăm apa în cana în care urmează să și bem cafeaua. Cei care își doresc ca băutura lor să fie mai dulce pot adăuga câte o linguriță de zahăr pentru fiecare cană de apă folosită.

Pasul următor este să punem apa la fiert, iar atunci când începe să se încălzească să adăugăm și cafeaua. Două lingurițe cu vârf pentru fiecare cană de apă vor fi suficiente. Totul se lasă la fiert, iar atunci când începe să clocotească se mai ia o linguriță rasă de cafea, care va fi presărată în ibric. Totul se amestecă bine, apoi se iau două lingurițe de caimac și se pun în cană. Apoi, cafeaua se toarnă încet, iar dacă dorim o aromă mai intensă putem adăuga și cardamon.

Această rețetă veche de cafea este delicioasă și probabil că așa ne vom pregăti mereu cafeaua, de acum înainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net