Cum arată noua crainică bazată pe inteligență artificială. Este capabilă să livreze știri de ultimă oră, 24 de ore pe zi

Ziarul chinez People's Daily a dezvăluit recent cel mai nou membru al echipei sale – o crainică bazată pe inteligența artificială (IA). Numită Ren Xiaorong, prezentatoarea este capabilă să livreze știri de ultimă oră 24 de ore pe zi și să răspundă la întrebări: de la educație la prevenirea epidemiilor, protecția mediului, ocuparea forței de muncă etc.

Ren Xiaorong, prezentatoare de știri bazată pe inteligență artificială (foto: captură video)
Ren Xiaorong, prezentatoare de știri bazată pe inteligență artificială (foto: captură video)

Oricine îi poate pune întrebări pe o varietate de subiecte

„Bună ziua, numele meu este Ren Xiaorong. Sunt o prezentatoare de știri virtuală IA care tocmai s-a alăturat People's Daily. Mii de prezentatori de știri mi-au împărtășit abilitățile lor profesionale. Timp de 365 de zile, 24 de ore, voi raporta știri pentru tot anul, non-stop, fără odihnă.

Fie la site-urile de știri, fie înapoi în studio, mă veți vedea mereu. Fiecare conversație, fiecare feedback pe care îl oferi, nu va face decât să mă facă mai deșteaptă”, a fost mesajul crainicei în timpul primei sale apariții online, potrivit OddityCentral. 

Folosind o aplicație, oricine poate pune întrebări pe o varietate de subiecte legate de cele „Două Sesiuni” din China. Dar, răspunsurile pe care le oferă promovează linia Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC).

Nu este prima crainică bazată pe inteligență artificială

De asemenea, potrivit videoclipului de introducere lansat de People's Daily, Ren este disponibilă și pentru a discuta despre alte subiecte de știri despre care oamenii ar dori să știe mai multe. Însă este interactivă într-o anumită măsură (foarte limitată) - utilizatorii pot selecta subiectele despre care doresc mai multe detalii, dar aplicația nu le permite încă să pună întrebări specifice.

Ren nu este prima prezentatoare bazată pe inteligența artificială din China. În 2018, în Xinhua, a fost prezentat primul prezentator de știri IA, urmat un an mai târziu de o versiune feminină. Cu toate acestea, toate aparițiile bazate pe inteligența artificială par relativ depășite acum, în special în comparație cu capacitățile în continuă expansiune ale ChatGPT.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net