Cum arată singurul document scris vreodată de Ceaușescu. Făcea greșeli colosale și era la pământ cu gramatica!

Nicolae Ceauşescu, unul dintre cei mai controversaţi lideri români, a rămas în istoria colectivă un personaj perceput diferit. Cultul personalităţii dezvoltat de acesta şi obsesia propriei imagini au făcut ca evenimentele istorice din perioada comunistă să rămână de multe ori incerte. Din cauza condiţiilor de trai sărace, copilul Nicolae a reuşit să termine la şcoala satului doar primele patru clase. Cu toate acestea, se pare că fostul conducător al țării noastre de descurca onorabil la caligrafie, acesta având un scris destul de îngrijit. Există și un act doveditor, din anul 1936. Însă, se pare că Ceaușescu avea grave probleme la capitolul gramatică. 

Nicolae Ceaușescu a absolvit doar patru clase. Foto: Click.
Nicolae Ceaușescu a absolvit doar patru clase. Foto: Click.

Fostul lider avea doar patru clase

Nicolae Ceaușescu a făcut patru clase la școala din sat, în care învățătorul preda într-o sală cursuri simultane pentru elevii mai multor clase. Micul Ceaușescu nu a avut cărți și adesea mergea la școală desculț. Nu avea prieteni, era nervos și imprevizibil. La vârsta de 11 ani, după absolvirea școlii primare, Ceaușescu a plecat la București, unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. Alexandru Săndulescu, membru activ al PCR, și-a inițiat ucenicul în misiuni conspirative.

Se spunea despre Ceaușescu că este analfabet. Cât de adevărat este acest aspect?

Actul plin de greșeli gramaticale scris de Ceaușescu. Sursa: sthiu.ro.
Actul plin de greșeli gramaticale scris de Ceaușescu. Sursa: sthiu.ro.

S-a spus despre Nicolae Ceaușescu că era analfabet. Însă, fostul dictator avea o caligrafie îngrijită. Se pare însă că acesta făcea greșeli gramaticale nenumărate. Acest lucru reiese și dintr-o declarație pe care a dat-o fostul lider al României, în 1936. În acele vremuri, Ceaușescu abia ajunsese la vârsta majoratului. El a trebuit să scrie de mână o declarație, după ce a fost acuzat de găsirea unor brosuri bolsevice și alte manifeste ce instigau la revolta în casa patronului său, Vladimir Tarnowski.

Acest act oficial se pare că este și singurul scris cu mâna de către fostul președinte până la data de 23 august 1944. Celelalte sunt redactate de altcineva și doar semnate de către el. 

Iată câte greșeli gramaticale sunt într-o singură declarație

În această unică declarație întâlnim multe cuvinte scrise greșit. Verbul „a eși” în loc de „a ieși”, „mam” în loc de „m-am” sau „”neam” în loc de „ne-am”. Există propoziții și cu patru greșeli gramaticale. 

image
image
image
image
image
image
surori minore violate de tata jpg
riduri webp
suspect bataie centrul vechi prins jpg
haine sifonate jpg
tanara batuta centrul vechi alerta jpg
ryanair avion jpg
Incendiu Valencia 22 februarie 2024 Foto AFP 2 jpeg
alimente nesanatoase shutterstock 2195235627 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net