Cum să alegi pepenele roşu perfect. Cele mai bune trucuri
De multe ori, poți să cumperi un pepene şi să-l nimereşti foarte prost. Cel mai bun truc ar fi „bătaia": „sună subţire, pepenele este copt şi bun. Sună gros sau mai mult a doagă înseamnă că este crud". Iată care celelalte trucuri care te ajută să alegi pepenele perfect.
Cum se alege un pepene gustos
Dincolo de aspect, sunt câteva metode care ne ajută să alegem pepenele perfect: felul în care luceşte coaja şi sunetul. „Pepenele se ia mai mult prin bătaie, nu prin strâns. Totul este prin bătaie. Sună subţire, pepenele este copt şi bun. Sună gros sau mai mult a doagă înseamnă că este crud. Noi din câmp îl luăm prin bătaie. Îi luăm când linguriţa este uscată, pepenele este copt", a declarat Ana Radu, producător, scrie Observatornews.ro
Pepenele - să aibă o culoare gălbuie-portocalie
Niciodată nu alege un pepene care are pete albe. Acesta va fi bun, însă nu la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbuie-portocalie. Această zonă unde apare pata respectivă este locul în care a fost în contact cu solul, de aceea se decolorează coaja.
Pepenele dulce nu arată perfect la exterior
Nu da la o parte pepenii care prezintă defecte pe coajă. Acest lucru semnifică faptul că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce. Astfel că, reţine că pepenele perfect nu trebuie să şi arate perfect la exterior.
Fii atent la dimensiunea pepenului
Este recomandat să optezi pentru un pepene mediu, însă indiferent de dimensiunea lui reţine că acesta trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici.
Anlizează codița pepenelui
Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce. În schimb, dacă ai observat că are o codiţă verde înseamnă că a fost cules prea devreme şi probabil nu va fi atât de dulce şi bun.
Câți pepeni se produc în România
În România se produc aproximativ 500.000 de tone de pepeni verzi și galbeni. Fie că-i spunem harbuz în Moldova, lubeniță în Oltenia sau lebeniță în Ardeal, pepenii rămân fructele verilor noastre. Cele mai întâlnite soiuri sunt Charleston Gray, Dochita, De Minis, Dulce de Dăbuleni, Favorit şi Lovrin. Pepenele verde conține 92% apă, dar și o serie de substanțe nutritive. Este bogat în vitamine din complexul B, dar și magneziu și potasiu.