Cum să atragi banii în viaţa ta. „Regulile” de care trebuie să ții cont pentru a avea portofelul doldora

Gândurile şi convingerile despre bani ne influenţează comportamentul şi deciziile financiare. Multe persoane se confruntă cu bariere mentale şi emoţionale, care le împiedică să-şi atingă potenţialul financiar. Aceste blocaje pot avea un impact semnificativ asupra capacităţii de a atrage şi de a menţine prosperitatea. Simona Soare, trainer şi speaker în dezvoltare personală şi profesională, îţi arată cum să depăşeşti aceste bariere şi să te bucuri de o viaţă prosperă.

image

Transformă convingerile negative 

Unele persoane consideră că „banii sunt rădăcina tuturor relelor” sau că „banii aduc ghinion”, iar aceste convingeri negative le pot împiedica să atragă prosperitatea. Blocajul are de-a face cu felul în care ele se raportează la bani, dar şi cu modul în care îşi percep adevărata valoare. Dacă tu crezi că nu meriţi, atunci cobori standardul financiar. Pentru a atrage prosperitatea, este important să adopţi o mentalitate de abundenţă, fiind convins de faptul că meriţi să fii o persoană prosperă. Un pas important este înţelegerea faptului că banul nu este nici rău, nici bun în sine, ci depinde de tine cum îl percepi. Identifică toate convingerile negative pe care le ai despre bani. Notează-le şi apoi transformă-le în convingeri pozitive. De exemplu, schimbă „Banii sunt răi” cu „Banii sunt un mijloc prin care pot face bine”. Practică generozitatea, fie prin donaţii, fie prin ajutorul oferit altora. 

Disciplina este cheia 

Fără o viziune sau obiective financiare bine definite, este dificil să atragi abundenţa. Cheltuielile impulsive, lipsa unui buget clar şi a unui plan de economii reprezintă obiceiuri care te pot ţine departe de bunăstarea financiară. Crearea unui plan financiar bine structurat şi stabilirea unor obiective realiste sunt paşi esenţiali pentru a construi o bază solidă în atragerea banilor. Scapă de datorii, cheltuieşte mai puţin decât câştigi, creează un plan de economii şi investiţii, monitorizează-ţi progresul şi vino cu ajustări atunci când este necesar! Disciplina financiară este cheia succesului pe termen lung.

Simona Soare,  trainer şi speaker  în dezvoltare  personală şi  profesională
Simona Soare, trainer şi speaker în dezvoltare personală şi profesională

Vizualizează succesul 

Fii recunoscător pentru ceea ce ai şi pregăteşte terenul pentru o viaţă împlinită! Poţi ţine un jurnal în care să notezi trei lucruri pentru care eşti recunoscător, în fiecare zi. Include şi aspecte legate de bani, cum ar fi micile câştiguri sau orice oportunitate financiară care îţi apare. Vizualizarea succesului financiar şi menţinerea unei atitudini optimiste au rolul de a-ţi întări determinarea. Poţi repeta zilnic, cu voce tare, afirmaţii precum: „Merit să fiu prosper”, „Banii vin la mine cu uşurinţă, din toate direcţiile”. Încearcă să îţi imaginezi cum te vei simţi atunci când îţi vei atinge obiectivul.   

Eliberează-te de teama de eşec 

Teama că vei eşua sau, paradoxal, că vei avea succes şi nu vei putea gestiona realizările din viaţa ta, reprezintă un alt blocaj major. Este important să accepţi că şi eşecul face parte din viaţă, iar fiecare greşeală poate fi considerată o oportunitate de a învăţa şi de a evolua. Încrederea în sine se construieşte pas cu pas, prin mici victorii şi prin acceptarea propriei puteri interioare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
NUPO   regim de slabire (2) jpg
Dumitru Constantin Dulcan jpeg
image png
Dr Ovidiu Gramescu 4 png
crestere salarii jpg
harta europa de est romania lupa foto shutterstock
politia rutiera cauciucuri de iarna jpeg
cos de cumparaturi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net