Cum să educi animalul de companie să nu mai „cerșească” atunci când mănânci. Aplică 5 pași banali!

Dacă deții un animal de companie, cu siguranță știi că este foarte dificil să îți dresezi micul prieten blănos. În special cățelușii, care sunt o adevărată bucurie, din momentul în care pășim cu ei în cămin. Maeștri în a-ți atrage atenția, în special când este vorba de mâncare, aceștia prind obiceiul de a „cerși” atunci când te afli la masă. Cum îți poți educa patrupedul pentru a nu mai fi un câine „cerșetor”? Descoperă pe Click!

Cum îți poți educa patrupedul pentru a nu mai fii un câine „cerșetor”?
Cum îți poți educa patrupedul pentru a nu mai fii un câine „cerșetor”?

Când acei ochi mari de cățeluș se holbează la tine în momentul în care mănânci, îți este greu să nu îi dai și lui ceva. Trebuie să știți că, resturile alimentare, le pot provoca micuțelor noastre animăluțe tulburări digestive, așa că recomandat ar fi să evitați să îl hrăniți cu orice altceva în afară de mâncărica lui. Pentru ca patrupedul să nu mai „cerșească” atunci când mănânci, iată câteva modalități prin care poți să îl educi.

Așteptarea

Învață câinele să aștepte. Poate ajuta la oprirea cerșetoriei, dacă îl înveți că va fi recompensat pentru un comportament calm și liniștit, de aceea, comanda „Așteaptă” este excelentă pentru a antrena controlul impulsurilor. De altfel, este chiar simplu să îl înveți, numai că, ceea ce trebuie să știi, este că schimbarea nu va veni de la o zi la alta.

Începeți prin a vă pune câinele să stea într-un loc, iar apoi cereți-i să „aștepte”. Pentru început, câteva secunde sunt de ajuns pentru a-l recompensa. Înainte de a primi o alta, puteți crește treptat timpul în care patrupedul trebuie să stea liniștit.

Distrage-i atenția

O altă modalitate excelentă de a vă împiedica animalul de companie să cerșească atunci când mâncați este distragerea atenției. Puteți să vă țineți câinele ocupat prin oferirea unei jucării umplute cu mâncare. Plasați-o la el în pătuț înainte de a vă așeza la masă. Prin acest mod, el va învăța rapid să își aștepte propria gustare într-o zonă liniștită.

Mutarea într-o altă încăpere

O altă opțiune, dacă distragerea atenției nu funcționează, este mutarea câinelui în altă cameră. Îl puteți închide în orice cameră din casă, dar să fie un spațiu liniștit, un dormitor liber sau chiar cușca lui. De asemenea, pentru a vă ține câinele ocupat, îi puteți lăsa o jucărie și muzică pe fundal.

„Stingerea” - tehnica ce împiedică comportamentele nepotrivite ale câinelui

„Stingerea” este o tehnică de dresaj ce poate fi utilă pentru a opri comportamentele nedorite, printre care se numără și cerșitul. Ce implică această tehnică? Pur și simplu vă ignorați animăluțul de companie atunci când se holbează și cere mâncare. Însă, această modalitate necesită timp și multă răbdare. Totodată, poate intensifica, adesea, comportamentul de cerșetorie pentru a încerca să vă atragă atenția.

Evitați să hrăniți animăluțul

Pentru a-l împiedica pe patruped să își asocieze mesele cu ora mesei voastre, trebuie să vă obișnuiți să vă hrăniți câinele într-un loc diferit. O altă „regulă de aur” este nu îi mai oferiți resturi din mâncarea pe care o serviți. El trebuie să aibă o zonă separată unde sunt păstrate bolurile. Atunci când va veni ora pentru o recompensă sau o masă, îl puteți hrăni în bucătărie, într-un alt loc al casei, departe de locul unde mănânci tu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net