Cum să scapi de mușchiul și de buruienile crescute în grădină. Două ingrediente banale fac minuni în numai 24 de ore!

Ultima actualizare:

Toți cei care dețin grădini știu, cu siguranță, că, buruienile își fac întotdeauna apariția printre minunatele flori sau legume, creând un aspect inestetic. Însă, există mai multe modalități simple de a scăpa de acestea și de mușchiul din gazon.

Cum să scapi de mușchiul și de buruienile crescute în grădină / Foto: Freepik
Cum să scapi de mușchiul și de buruienile crescute în grădină / Foto: Freepik

Rachel Jessey este nutriționistă și are, de asemenea, o mare pasiune pentru grădinărit și cultivarea legumelor. Dar, după cum va atesta orice grădinar, gazoanele pot fi afectate de mușchi și buruieni în acest moment al anului, iar asta va crea un apect inestetic în minunata ta grădină, fie că este grădină de flori sau de legume.

Așadar, Rachel a ținut să prezinte, într-un videoclip pe platforma TikTok, soluțiile sale pentru combaterea acestora. „Cum să scapi de mușchi și buruieni din grădina folosită pentru cultivarea legumelor. Astăzi vă voi arăta cum scap de mușchiul și buruienile care au crescut în grădina mea în ultimele două luni”, le-a spus ea urmăritorilor, potrivit TheSun.

Ai nevoie de doar două ingrediente

După ce le-a oferit o mică privire a proprii grădini, ea și-a dezvăluit rețeta magică prin care scapă de aspectul inestetic. Și aveți nevoie de doar două ingrediente banale pe care cu siguranță le dețineți în locuință: apă și bicarbonat de sodiu.

„Adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu la doi litri de apă clocotită. Apoi turnați peste mușchiul și buruienile voastre din grădină și lăsați timp de 24 de ore să își facă efectul. Acestea vor muri”, a mai adăugat ea. De asemenea, pentru a le arăta celor care o urmăresc că metoda ei funcționează, Rachel a ținut să le arate rezultatul: „Și voila, ai o grădină fără mușchi și buruieni”.

Altă modalitate

Cel mai comun mod de a scăpa de mușchi și buruieni în mod natural este prin utilizarea detergentului de vase. Cel mai bun moment pentru a ucide mușchiul este atunci când este în creștere activă, la sfârșitul primăverii până la începutul verii sau la sfârșitul verii până la începutul toamnei.

Se amestecă între 60ml și 120ml de detergent cu 8L de apă. Amestecul ar trebui să acopere 93 de m2 de gazon acoperit cu mușchi și buruieni. Pentru o suprafață mai mare, creșteți cantitatea de soluție, menținând aceleași rapoarte. Nu vă faceți prea multe griji cu privire la gazon, deoarece niciuna dintre aceste soluții nu ar trebui să deterioreze iarba din jur. După aproximativ 24 de ore ar trebui să scăpați de aspectul inestetic.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net