De ce nu trebuie să ținem detergenții în dulapul de la chiuvetă! Multă lume face această greșeală

Ultima actualizare:

Este un obicei pe care îl avem cu toții, indiferent de locuința în care stăm, sau chiar și de țara din care suntem: cu toții ținem detergenții în dulapul de la chiuvetă! Cu toate acestea, deși poate că vom fi surprinși să auzim acest lucru, se pare că acest obicei nu este deloc unul sănătos!

Cu toții ținem aeste produse în dulapul de la chiuvetă / foto: Freepik
Cu toții ținem aeste produse în dulapul de la chiuvetă / foto: Freepik

Indiferent cât de spațioasă este casa în care locuim, orașul în care stăm, sau chiar și țara din care suntem, cu toții avem acest obicei: ținem detergenții, cât și orice alte produse de curățenie, în dulapul de la chiuvetă!

Pare un lucru extrem de banal, pe care aproape că deja îl facem din instinct, însă, se pare că lucrurile nu sunt deloc atât de simple pe cât am crede! Potrivit experților, acest obicei este chiar mai periculos decât am crede inițial!

Ei bine, dacă dulapul în care ținem aceste produse se află în bucătărie, sau oriunde în apropiere de alimente, ne expunem la un risc major de sănătate! Chiar dacă aceste produse de curățenie par a fi ținute în diverse recipiente, aparent, destul de sigure, mereu există riscul ca acestea să se verse, sau să nu fie închise corect!

Iar dacă aceste soluții de curățenie ajung să se verse în bucătăria noastră, putem avea probleme serioase!

De ce nu trebuie să ținem detergenții în dulapul de la chiuvetă

De exemplu, dacă se întâmplă ca detergenții să se împrăștie prin bucătăria noastră, riscăm să ne confruntăm cu iritații, probleme respiratorii, iar dacă citim riscurile scrise pe ambalaje, putem vedea că ne expunem și la dureri de cap, greață, dermatite, cât și tulburări de vedere.

Desigur, din fericire nu este deloc dificil să evităm aceste probleme majore, tot ce trebuie să facem este să depozităm cu grijă aceste produse toxice!

Experții ne recomandă să le ținem în dulapuri separate, cât mai departe posibil de alimentele din casă. De asemenea, este indicat ca acestea să fie innacesibile celor mici, așa că ideal ar fi să le ținem într-un loc care poate fi încuiat cu o cheie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net