Fructul ieftin care vine de hac răcelilor. Puțină lume îl consumă, deși se găsește în orice supermarket

Cel mai mare fruct citric este recomandat în special în sezonul rece. Plin de vitamine şi minerale, pomelo îţi dă un plus de energie şi poate preveni stările de răceală şi gripă. Iată ce motive ai ca să-l consumi!

image

Pomelo, fructul care menține tânăr

Te menţine tânăr

Pomelo şi grepfrutul sunt singurele fructe cunoscute care conţin “spermadină”, o substanţă care se găseşte şi în organismul uman şi care ajută la protejarea celulelor împotriva procesului de îmbătrânire şi a deteriorării celulelor.

Sănătatea inimii

Un fruct de pomelo conţine aproximativ 400 mg de potasiu per porţie care, la fel ca şi vitamina C, joacă un rol esenţial în sănătatea inimii. Acest mineral reglează nivelul tensiunii arteriale, astfel că un pahar de suc de pomelo pe zi ajută la curăţarea reziduurilor arteriale acumulate în organism, reducând impurităţiile şi fiind extrem de benefic persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Vitamina C

Pomelo are un conţinut ridicat de vitamina C, oferind un aport de până la 193%. Întăreşte sistemul imunitar, previne stresul şi poate preveni complicaţiile în cazul răcelilor: infecţiile pulmonare sau pneumonia. Persoanele cu o concentraţie mai mare de vitamina C în sânge au un risc cu 42% mai scăzut de a dezvolta un accident vascular cerebral. Mai ajută la prevenirea deteriorării musculare, a inflamaţiilor şi chiar a unor anumite tipuri de cancer.

Dietă

Scăzut în grăsimi şi, deci, în calorii, pomelo este un aliat al siluetei. Nu conţine grăsimi nici măcar în procent de 1% şi are doar 72 de calorii/200 g. Conţine enzime, substanţe ce sporesc arderea grăsimilor, cunoscute şi sub numele de “calorii negative”.

Antioxidanţi

Conţinutul ridicat de antioxidanţi ajută la încetinirea procesului de îmbătrînire şi la protejarea organismului împotriva multor tipuri de boli (boli de inimă sau cancer), protejând organismul împotriva radicalilor liberi.

Bogat în fibre

Acest fruct are un conţinut de 8% fibre şi un aport de nutrienţi recomandat zilnic atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Un consum zilnic de astfel de fibre oferă un sentiment de saţietate organismului, ajută la sănătatea intestinelor şi la prevenirea cancerului de colon, scrie csid.ro.

image
image
image
image
image
image
slabit post jpg
bani pensie jpg
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
space 5933930 1280 jpg
cigarette 110849 1280 jpg
lidia fecioru png
alune jpg
automobile 239581 1280 jpg