De ce să nu duci niciodată gunoiul noaptea. Ce se poate întâmpla dacă faci asta

România este țara superstițiilor, iar mulți, fie că le place sau nu, țin într-o anumită măsura cont de ele. De cele mai multe ori, multe dintre acestea le auzim sau cei care ni le reamintesc de fiecare dată sunt bunicii. Printre aceste superstiții se numără și dusul gunoiului noaptea. De ce nu este bine?

Nu trebuie să duci gunoiul noaptea. De ce? / Foto: Freepik
Nu trebuie să duci gunoiul noaptea. De ce? / Foto: Freepik

Indiferent dacă ne plac sau nu, sau le acordăm vreo importanță, auzim mereu de tot felul de superstiții, transmise din generație în generație. Printre superstițiile pe care ni le reamintesc de fiecare: adusul măturii vechi atunci când vă mutați într-o casă nouă (deoarece aduceți tot ghinionul din trecut), adusul unei monezi și cărbune și împrăștiatul unei cantități mici de sare pe pervaz atunci când vă mutați în casă nouă, sau că atunci când faci patul cu altcineva, te vei certa cu acea persoană, se numără și cea care spune că nu trebuie să duci gunoiul noaptea.

De ce nu trebuie să duci gunoiul noaptea

Printre multitudinea de superstițiile transmise din generație în generație, este și cea care spune că nu trebuie să duci gunoiul noaptea. De ce? La români, s-a împământenit credința că, dacă te decizi să arunci gunoiul noaptea sau să dai praful de pe covoare înainte de apus, îți arunci norocul și nu vei avea noroc cu banii.

De asemenea, se mai zice ca vei primi vizita unui străin. Așadar, iată de ce nu e bine să arunci gunoiul noaptea. Totodată, este ghinion să păstrezi în casă o farfurie ciobită, să scoateți rufele la uscat după apus, dar și să mături imediat după ce oaspeții pleacă și sunt încă în drum spre casă.

Însă, unele superstiții sunt legate de noroc, precum trifoiul cu patru frunze, așezarea unei potcoave peste intrarea de acasă (vei avea parte de noroc și avere), sau că ploaia în ziua nunții înseamnă noroc și mulți bani. De asemenea, mai spun bătrânii superstițioși că, atunci când pierzi ceva prin casă și nu reușești să-l găsești, ar trebui să pui un pahar cu capul în jos și să cauți din nou.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net