Un pensionar a găsit 100.000 de euro și bijuterii într-un sac de gunoi. Ce a pățit bătrânul și ce s-a întâmplat cu averea

Un pensionar din Germania s-a trezit în posesia unei comori. Bătrânul a găsit bijuterii și bani în valoare totală de 120.000 de euro, într-un sac de gunoi. Povestea inedită s-a petrecut lângă Hanau, iar deznodământul este unul absolut uluitor.

image
Un pensionar a găsit 100.000 de euro într-un sac de gunoi. Foto: colaj/Poliția Hesse - www.fr.de

În toamna anului trecut, un pensionar german făcea curățenie în grădină. Era o zi oarecare pentru personajul principal al poveștii noastre. Nici prin cap nu i-ar fi trecut că totul avea să se schimbe în acea zi de noiembrie. 

Bărbatul își vedea de treburile lui, când a găsit în gardul viu un sac de gunoi cu bijuterii, inele, coliere și ceasuri de buzunar, a căror valoare a fost stabilită de un expert la 20.000 de euro. Totodată, pensionarul a făcut ochii mari când soarta universului i-a pus în brațe și suma de 100.000 de euro în numerar.

Ce a făcut pensionarul după ce a găsit 100.000 de euro?

Ei bine, bătrânul din povestea noastră nu și-a ascuns comoara prin grădină sau în beci, și nici n-a plecat într-o vacanță luxoasă. El a decis să meargă imediat la poliție și să predea averea.

În ciuda investigațiilor ample, anchetatorii nu au reușit să-l găsească pe proprietar. Departamentele de poliție au fost alertate la nivel național, chiar și Bundesbank fiind implicată în anchetă. Abia din acest moment, povestea noastră devine și mai captivantă.

Un pensionar a găsit 120.000 de euro într-un sac de gunoi. Ce s-a întâmplat cu banii?

Legea prevede că o persoană devine proprietar al lucrului găsit, dacă proprietarul nu este găsit în șase luni de la raportarea către poliție. 

Astfel, potrivit Codului Civil din Germania, bijuteriile și banii îi rămân pensionarului, „deoarece proprietarul n-a putut fi identificat în timp util”, a explicat Thomas Leipold, purtătorul de cuvânt al poliției din Offenbach, pentru publicația germană Hessenschau, conform Libertatea.

Așadar, bătrânelul din Germania a hotărât să fie onest, iar soarta l-a recompensat cu vârf și îndesat. Cum or fi ajuns banii în acel sac de gunoi? Nici nu mai contează pentru acest pensionar care va putea să ducă un trai mai bun în anii următori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

cub silvia chifiriuc png
cub loredana groza png
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
colaj coolio png
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
FotoJet jpg
Avion spion jpg
militari din Armata Naţională a Republicii Moldova
image
image
image
image
Bărbați ruși cu bagaje pe jos sau cu biciclete ies din Rusia și trec în Georgia pe la vama din Verkhnii Lars FOTO EPA EFE (3) jpg
must jpeg
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
rabla 0 jpeg