Motivul pentru care trebuie să tai colțul de la bureții de vase. Nu multă lume știe acest lucru

Ultima actualizare:

Buretele de vase este unul dintre acele obiecte la care nu ne gândim prea mult, deși sunt printre cele mai importante lucruri dintr-o bucătărie. Mai mult ca sigur că mulți dintre noi nu schimbă buretele de vase decât atunci când acesta este prea uzat, însă, potrivit experților, acest lucru este o greșeală! Află alături de Click! când trebuie schimbat acest obiect!

Buretele trebuie schimbat săptămânal / FOTO: atmedia.imgix.net
Buretele trebuie schimbat săptămânal / FOTO: atmedia.imgix.net

Dacă ne-ar ruga cineva să enumerăm cele mai importante obiecte dintr-o bucătărie, probabil că cele mai adesea ar fi pe primele locuri electrocasnice precum aragazul, frigiderul, ori ustensilele de bucătărie. Însă, deși atât de puțini dintre noi se gândesc la el, adevărul este că banalul burete de bucătărie are o importanță crucială, nu doar pentru curățenia farfuriilor, ci și pentru sănătatea noastră.

Acest banal obiect colectează o mulțime de bacterii, iar atunci când spălăm vasele din chiuvetă, le împrăștiem fix pe farfuriile din care mâncăm. Desigur, poate că știm deja despre unele trucuri menite să ucidă bacteriile și să prelungească speranța de viață a buretelui de vase. Din nefericire, acestea nu sunt deloc atât de eficace pe cât am spera. Fie că vorbim despre punerea acestuia în cuptorul cu microunde, sau folosirea de apă clocotită pentru a-l curăța, toate aceste metode nu ucid mai mult de 60% din bacterii.

Buretele de vase ar trebui schimbat în fiecare săptămână

Potrivit părerilor experților, cel mai bine ar fi să schimbăm buretele de vase cam odată la o săptămână. Aceasta ar fi perioada în care acest obiect se menține îndeajuns de igienic pentru a putea fi folosit pe vasele de bucătărie. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm la gunoi vechiul burete.

Dimpotrivă, ce putem face este să îl folosim la curățarea diverselor alte suprafețe, cum ar fi toaleta, coșul de gunoi, ori chiar roțile mașinii, dacă suntem șoferi. Iar pentru a nu-l confunda cu noul burete, Click! vă sugerează un truc simplu: tăiați colțul buretelui! Nu veți avea probleme în a-l deosebi de cel nou, pe care îl folosiți la vase!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
trei pisici 1wxl jpeg
Mic dejun sanatos - alimentatie sanatoasa - manacare - ou- iaurt-ovaz-fructe de padure FOTO Shutterstock
cristo velato sansevero napoli jpg
otravita jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
pipe jpg
Obezitate FOTO Shutterstock jpg
cartierul justitiei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net