De ce trebuie să speli căpșunele în apă cu sare înainte să le mănânci. Metoda care te va scăpa de o mare problemă

Ultima actualizare:

Căpșunele sunt fructele preferate din sezonul cald. Acestea sunt adorate de toată lumea în deserturi, băuturi răcoritoare, dar mai ales consumate proaspete. Dar, înainte de a fi puse în frigider, sau de a le mânca, aceste fructe trebuie spălate în apă cu sare. De ce? Click! îți spune de ce trebuie să le speli cu sare înainte și cum trebuie să le pui la rece.

De ce trebuie să speli căpșunile în apă cu sare înainte să le mănânci / Foto: Freepik
De ce trebuie să speli căpșunile în apă cu sare înainte să le mănânci / Foto: Freepik

Înainte de a consuma acest fruct, bogat în vitamine și minerale, este recomandat să se adopte un gest simplu, care ar reduce considerabil prezența insectelor, bacteriilor și reziduurilor pe acest aliment. Cu siguranță ai găsit, cel puțin o dată, o insectă în bolul tău de fructe. De asemenea, interiorul poate conține și mici viermi. Dacă ați întâmpinat această problemă, înseamnă că nu ați spălat bine căpșunele. În loc să le clătiți cu apă de la robinet, puneți-le în apă sărată. Vei fi surprins de rezultat!

De ce să speli căpșunele în apă sărată

Spălarea căpșunelor în apă cu sare apă le permite, în primul rând, să fie curățate de praf, reziduuri, dar și pesticide. Spălarea acestor fructe cu apă sărată ar elimina, potrivit unui videoclip viral de pe TikTok, unele insecte care sunt prezente acolo. Află că viermii din interior vor ieși din fructe, dacă le ții câteva minute în apă. Multe persoane doar clătesc sub un jet puternic fructele, dar este nevoie de mult mai mult.

Toată lumea este de acord că fructele și legumele trebuie curățate temeinic înainte de consum. În primul rând, pentru că pot fi contaminate în timpul recoltării și chiar în timpul transportului de microorganisme, germeni sau bacterii. Ele pot fi, de asemenea, afectate de pesticide dăunătoare. Pentru a le consuma în siguranță, cel mai bine este să adoptați aceste sfaturi complementare în prealabil.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net