Descoperire uimitoare! Animal ciudat, văzut pentru prima dată după 60 de ani. VIDEO

Oamenii de ştiinţă din Indonezia au făcut o descoperire uimitoare. În timpul unei expediții, un animal despre care se credea că a dispărut acum 60 de ani, și-a făcut apariția.

Echidna cu cioc lung a fost văzută ultima dată acum peste 60 de ani / foto: captura video
Echidna cu cioc lung a fost văzută ultima dată acum peste 60 de ani / foto: captura video

O cameră de luat vederi, amplasată în Munţii Cyclops, a fotografiat animalul spinos, la peste șase decenii de când prezența lui a fost înregistrată ultima dată, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Numită după un naturalist britanic pe nume David Attenborough, echidna cu cioc lung a lui Attenborough, a fost fotografiată de o cameră care observa fauna sălbatică, în ultima zi a unei expediţii de patru săptămâni, condusă de cercetători de la Universitatea Oxford din Regatul Unit.

Biologul James Kempton a observat uimit, atunci când a coborât munți, imaginile cu micul animal care se plimba prin tufişuri pe ultimul card de memorie recuperat de la cele peste 80 de camere de luat vederi montate în pădure.

„A fost un mare sentiment de euforie, dar şi de uşurare, după ce am petrecut atât de mult timp pe teren, fără nicio recompensă, până în ultima zi”, a declarat el, descriind momentul în care a observat pentru prima dată imaginile, alături de colaboratorii din grupul indonezian de conservare YAPPENDA.

„Am strigat la colegii mei care mai rămăseseră... şi am spus: 'Am găsit-o, am găsit-o!' Am fugit de la birou în sufragerie şi i-am îmbrăţişat”, a povestit el. Numele echidnei vine de la o creatură mitologică greacă, jumătate femeie, jumătate şarpe.

Animlul este descris de cercetătorii de la Oxford drept o vieţuitoare timidă, nocturnă, care trăieşte în vizuină şi greu de găsit. „Motivul pentru care (echidna) pare atât de diferită de alte mamifere este că face parte din (ordinul) monotremelor, un grup care depune ouă şi care s-a separat de restul arborelui mamiferelor în urmă cu aproximativ 200 de milioane de ani”, a spus Kempton. Specia a mai fost înregistrată ştiinţific doar o singură dată, de către un botanist olandez, în 1961.

Echipa care a găsit echidna a avut o expediție periculoasă

În timpul călătoriei pe care James Kempton și echipa sa au făcut-o, au supravieţuit unui cutremur, malariei şi chiar unei lipitori ataşate de un glob ocular. Membrii echipei au colaborat cu localnicii din Yongsu Sapari pentru a naviga şi a explora terenul îndepărtat din nord-estul Papua.

Echidna face parte din folclorul indonezian. Există inclusiv o tradiție potrivit căreia conflictele sunt rezolvate prin trimiterea în pădure a uneia dintre părţile aflate în dezacord pentru a căuta acest mamifer şi a celeilalte pentru a găsi în ocean un marlin - o specie de peşte -, potrivit bătrânilor din Yongsu Sapari, citaţi de universitate.

Ambele vieţuitoare erau considerate atât de greu de găsit încât adesea era nevoie de zeci de ani sau de o generaţie pentru a le localiza, dar, odată găsite, animalele simbolizau sfârşitul conflictului şi revenirea la relaţii armonioase, mai scrie sursa citată mai sus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net