Factorii cei mai importanţi responsabili pentru scăderea libidoului
Într-o relaţie de lungă durată, scăderea apetitului sexual este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri. Nu este nimic ieşit din comun, dacă luăm în considerare faptul că o mare parte dintre cupluri jonglează în fiecare zi cu stresul de la locul de muncă şi responsabilităţile de familie. În articolul de mai jos, descoperiţi şi alţi factori care influenţează libidoul.
Obezitatea
Persoanele supraponderale sau obeze au dificultaţi în a simţi plăcerea sexuală. Motivele nu au fost clar determinate, dar pot fi legate de stima de sine, relaţiile nesatisfăcătoare, stigmatul social şi alte probleme psihologice.
Nivelul scăzut al testosteronului
Rolul testosteronului este de a creşte apetitul sexual. Pe măsură ce bărbaţii îmbătrânesc, nivelul acestui hormon se diminuează. Deşi majoritatea bărbaţilor îşi pierd dorinţa de a face sex atunci când nivelul testosteronului scade, există şi excepţii.
Problemele nerezolvate
Conflictele şi problemele nerezolvate dintr-o relaţie sunt principalele surse ale lipsei libidoului. Apropierea emoţională este extrem de importantă în construirea dorinţei sexuale, în mod special la femei.
Consumul de alcool
Se spune că un pahar de alcool înaintea unei partide de sex dezinhibă. Însă, alcoolul nu funcţionează întotdeauna ca un plus în formarea dorinţei sexuale. Consumat în exces poate afecta apetitul sexual.
Depresia
Este cel mai mare obstacol în calea dorinţei sexuale. La orice vârstă, chiar şi la cei tineri, apetitul sexual scade sau dispare atunci când se trece printr-o perioadă de deprimare sau depresie
Lipsa somnului
Oboseala favorizează dispariţia apetitului sexual. Încercaţi să vă odihniţi cât puteţi de mult şi evitaţi situaţiile în care trebuie vă treziţi prea devreme sau vă culcaţi prea târziu.