Hobby-ul neobișnuit al Reginei Victoria. Ce îi plăcea să le facă celor 38 de nepoți
Ca și alți monarhi, Regina Victoria avea o pasiune destul de neobișnuită. Chiar dacă nu prea avea mult timp liber, își făcea pentru acest hobby. Ce le făcea suverana celoc 38 de nepoți.
Casa Regală a Marii Britanii a organizat unele dintre cele mai spectaculoase și frumoase nunți din istorie și se pare că cea mai încântată de aceste evenimente a fost Regina Victoria. În cel de-al 53-lea an de domnie, suverana avea 38 de nepoți în viață. Ca un fel de păpușar preaslăvit, ea avea un hobby neobișnuit de a îi căsători în cadrul unei serii de alianțe dinastice menite să consolideze locul Marii Britanii în lume. De asemenea, a încurajat relațiile amoroase între rudele sale tinere. Și, dacă povestea de iubire nu dădea roade, ei bine, nu prea avea vreo importanță, căci îi lăsa să se căsătorească oricum.
Principala preocupare a monarhului în primele zile a fost să se ocupe de nepotul ei Eddy, care avea să devină regele Edward al VII-lea și care era cunoscut mai degrabă drept prințul Albert Victor. Era bisexual. Și cum familia regală era îngrijorată de implicarea lui Eddy în scandalul Cleveland Street, viitorul suveran a fost „constrâns” să se căsătorească cu prințesa Mary de Teck, deși „înota” deja în ape tulburi din pricina unui scandal legat de moartea unei fete și a altuia legat de relația sa cu Maude Richardson.
Căsătorii aranjate care nu au avut un sfârșit fericit
El a recunoscut că suferea de boli cu transmitere sexuală, iar prințesa Mary, care dorea să fie plăcută și care fie nu era conștientă de stilul de viață exotic, fie era pregătită să îl ignore, a fost de acord cu o căsătorie aranjată atunci când a fost abordată. Eddie nu dorea să se căsătorească, dar a acceptat cu reticență propunerea sub o mare presiune.
Cu toate acestea, căsătoria aranjată a luat sfârșit când a murit brusc de pneumonie la vârsta de 28 de ani. Mary s-a căsătorit apoi cu fratele său, George.
Ea a fost urmată de Prințesa Elisabeta de Hesse, fiica celui de-al treilea copil al Reginei Victoria, Prințesa Alice. Deși ea și Marele Duce Serghei Romanoff, din familia imperială rusă, păreau o pereche excelentă, relația lor a fost încă de la început un dezastru. Bărbatul avea aventuri cu ofițeri inferiori din regimentul său. Ulterior, Elisabeth s-a călugărit. Așadar, acesta a fost un alt eșec.
La fel de dezastruoasă a fost și așa-zisa relație amoroasă dintre nepoata Victoriei, prințesa Marie de Edinburgh, și regele Ferdinand al României. Marie, cunoscută sub numele de Missy, a fost o fată încăpățânată care, la vârsta de 16 ani, a refuzat căsătoria cu vărul ei George, care a devenit mai târziu regele George al V-lea.
Înainte de a împlini vârsta de 17 ani, ea s-a logodit cu Ferdinand. Nu a fost un mariaj plin de dragoste, Missy descriind acea perioadă drept „o capcană crudă a inocenței”, iar soțului ei i-a scris: „Este păcat că a trebuit să pierdem atâția ani din tinerețea noastră doar pentru a învăța cum să trăim împreună”, relatează tabloidul britanic DailyMail.
Victoria Eugenie și căsătoria ei aranjată cu regele Alfonso al Spaniei
Lucrurile nu au stat prea bine nici pentru prințesa Victoria Eugenie și căsătoria ei aranjată la Madrid cu regele Alfonso al Spaniei. La scurt timp după ceremonie, a avut loc o tentativă de asasinat. Cineva a aruncat o bombă în trăsura prințesei și, deși aceasta a supraviețuit, alte 15 persoane au fost ucise și multe altele au fost rănite. Rochia ei de mireasă a fost pătată cu sângele unui gardian.
Victoria Eugenie (cunoscută sub numele de Ena), în vârstă de 18 ani, s-a bucurat de o idilă de trei zile cu Alfonso. A mers atât de bine încât a fost anunțată o logodnă, dar numai după ce Ena a fost de acord să se convertească la catolicism.
Această decizie a costat-o poziția ei în linia de succesiune la tronul britanic, dar acest lucru nu a reprezentat o mare problemă, deoarece era deja pregătită să devină regina Ena a Spaniei. Din păcate, după nașterea primului ei copil, despre care s-a descoperit că suferea de hemofilie, căsnicia ei s-a deteriorat rapid.
Alfonso a fost atât de speriat de această afecțiune, cunoscută uneori sub numele de boala regală, încât, deși cei doi au mai avut cinci copii, el a devenit un afemeiat desăvârșit. Iar atunci când generalul Franco a declarat Spania drept republică în 1931, cei doi au fugit din țară și și-au spus adio pentru totdeauna.