Hobby-uri pe care trebuie să le încerci în 2020
Știm cu toții că începutul fiecărui an se confundă cu ambițiile mari și cu rezoluțiile generoase, care promit rezultate excepționale, obținute până la primele luni ale verii. În loc să aștepți o minune în viața ta, ce ar fi să dai mai mult sens fiecărei zile? Poți începe cu un hobby pe care să-l exersezi în timpul liber, fără presiunea de a înregistra vreun record. În funcție de abilitățile pe care le-ai câștigat de-a lungul timpului, te vei descurca mai bine sau mai rău la început, dar cu siguranță te vei distra
Învață să cânți la chitară
Chiar dacă în liceu ai cochetat sau nu cu acest instrument muzical, vei descoperi cu uimire cât de ușor este să stăpânești primele acorduri. În cazul în care te gândești cu îngrijorare la dificultatea gamei formate din note muzicale, vei avea parte de un ajutor nesperat. Mai exact, tabulaturile disponibile pe internet, datorită cărora vei ști exact cum trebuie să atingi corzile pentru a reproduce melodiile tale preferate.
Mergi la pescuit
Mereu ți-ai spus că îți vei urma curiozitatea legată de pescuit, dar acum chiar ai cele mai bune motive pentru asta. Începutul de an îți oferă tot timpul necesar, iar bogăția de articole disponibile pe piață îți dă ocazia să-ți pui rapid trusa la punct. Poți începe cu pescuit la feeder, o metodă simplă și eficace de a prinde pește, folosind momeala plasată în apropierea nadei sau chiar în interiorul ei. În afara lansetei, nu vei avea nevoie de multe accesorii, deci vei învăța rapid primii pași ai acestei tehnici.
Dă-le un rost obiectelor vechi
Cunoscută și sub numele de upcycling, practica de a revitaliza obiectele vechi câștigă tot mai mult teren. Un cufăr vechi poate fi revopsit și folosit pentru depozitarea cărților, iar cu puțin efort bocancii vechi pot fi convertiți în ghivece de flori. Din PET-urile din plastic poți realiza scaune sau chiar canapele, iar o roată de bicicletă, aruncată într-un colț de magazie, se poate transforma într-un ceas.
Dă-i de lucru minții
Se spune că niciodată nu încetăm să învățăm, iar acest lucru ar trebui să te încurajeze în a descoperi ceva cu adevărat nou. Fie că te hotărăști să înveți o limbă nouă, să exersezi limbaj de programare sau să descoperi un joc complex, precum șahul, rezultatele te vor uimi. Te vei deprinde să gândești mai logic, iar progresul acumulat pur și simplu te va încânta. Limita este dată doar de curiozitatea pe care o vei investi în acest demers.
Fă-ți o colecție
Dacă acumularea de obiecte îți dă o imagine mai fidelă a progresului într-un anumit domeniu, nu ai niciun motiv să nu îți formezi o colecție. În cazul în care nu știi cu ce să începi, alege să păstrezi câteva monede din fiecare țară străină pe care o vizitezi. Colecțiile de machete auto, de insigne istorice, de ziare vechi sau chiar de vinuri îți vor da un prilej bun de a cunoaște oameni noi.
Anul care tocmai a început te va surprinde cu noi evenimente, iar ponturile de mai sus sunt ideale pentru a-ți dezvolta pasiuni la care altădată nici nu te-ai fi gândit.