Horia Tecău, sfaturile unui campion de elită pentru părinți: «Tema greșelii este o temă mare»

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Horia Tecău, 37 de ani, a fost invitat, sâmbătă, la o grădiniță privată din Brașov, unde a oferit câteva sfaturi importante părinților despre cum își pot susține copiii pentru a-și atinge potențialul, dar și cum să-i ajute pe micuți să învețe din propriile greșeli.

Horia Tecău este unul dintre cei mai de succes jucători de tenis români, la dublu, cucerind trei trofee de Grand Slam la Wimbledon, dar și Open-ul din SUA și Australia. Sportivul este originar din Constanța, dar o parte din familia sa încă mai locuiește în Brașov, iar cu ocazia unei vizite în zonă, a poposit și la o grădiniță pentru a povesti despre evoluția sa impresionantă în tenisul de performanță și pentru a puncta câteva aspecte esențiale care l-au ajutat de-a lungul vremii să devină unul dintre cei mai buni tenismeni.

Citește și: Cea mai frumoasă caracterizare: ”David Popovici e singur pe planeta lui”

Astfel, Horia Tecău a ținut un discurs motivațional despre cum pot cei mici fi susținuți, indiferent de meseria pe care o aleg în viitor.

Horia Tecău: «Nu este nevoie să ne învinovățim că facem greșeli»

Campionul a dezvăluit că un element foarte important este ca oamenii să perceapă greșeala ca pe o oportunitate de a învăța și ca pe o etapă firească în procesul de evoluție. 

Nu rata nici: Emma Răducanu a pierdut la Wimbledon, dar e gata să-și apere titlul de campion

«Tema greșelii este o temă mare. În tenis am învățat că nu există greșeală, am învățat că există situații, experiențe, din care putem învăța. Așa este și în viață, nu este nevoie să ne învinovățim că facem greșeli, trebuie să abordăm aceste situații cu o atitudine de a găsi soluții și a privi lucrurile ca pe experiențe, din care învățăm ăsta e un mod sănătos și constructiv din care învățăm.

Este mai dificil de practicat decât de spus, dar prin antrenament și printr-o o idee comună mai întâi a familiei, apoi a educatorilor a școlii a comunității, dacă această valoare este prezentă în comunitate această idee este o experiență din care învățăm.»

Află și: El este bărbatul alături de care Simona Halep și-a petrecut ziua de naștere!

Horia Tecău: «Să fiu cel mai bun însemna să-mi ating potențialul meu cel mai înalt»

Horia Tecău a vorbit a vorbit despre ce a însemnat pentru el să își valorifice potențialul, astfel încât să ajungă la cel mai înalt nivel. Tenismenul a menționat importanța fiecărei etape în procesul de evoluție și a subliniat cât de importante este ca fiecare om să aibă răbdare, în primul rând cu el însuși, când vine vorba despre atingerea țelurilor.

Interesant și: Rafael Nadal confirmă că soția lui, Maria Perello, e însărcinată: „Voi fi tată!”

Campionul a mai adăugat că modul său de analiza fiecare pas, corect sau greșit, și de a învăța din fiecare experiență este o strategie pe care a aplicat-o nu numai pe terenul de tenis, ci și în viață. 

«Când am ajuns la acel nivel, unde concuram pentru locul cel mai de sus, atenția mea era meu pe a-mi atinge potențialul cel mai înalt, pe o dezvoltare fizică, tehnică și mentală. Fiecare meci, adversar era un test, care-mi arăta unde sunt, unde mai am de lucrat și de fiecare dată încercam să cresc. Îmi doream să fiu cel mai bun, dar de fapt să fiu cel mai bun însemna să-mi ating potențialul meu cel mai înalt, odată ce îndeplineam pașii ăștia automat că și creșteam în joc, în nivel.

Când am ajuns cel mai bun am conștientizat că ceea ce am făcut a fost corect și odată ajuns acolo acest mod de a gândi s-a transpus în felul meu de a trăi nu doar în zona profesională. 

Cartea pe care am scris-o în 2016 a fost rezultatul acestor experiențe și am simțit să împărtășesc. Scriind cartea pe parcursul lui 2016, când am mers la Olimpiada și am  câștigat medalia olimpică așa s-a născut această carte, care este pentru mine , pentru copii care trăiesc experiența asta sportivă, dar nu numai și pentru părinții, pentru că este și experiența părinților mei care au trecut prin viața asta cu un copil sportiv.» a afirmat Horia Tecău.

La sfârșitul discursului său, Horia Tecău a fost asaltat de copii, care l-au înconjurat cu multă curiozitate și l-au rugat să le ofere un autograf. 

Horia Tecău a devenit numărul 2 mondial, în 2015

Horia Tecău s-a născut la 19 ianuarie, 1985, în Constanța, și este considerat unul dintre cei mai buni jucători de tenis de câmp, la dublu. 

Tenismenul a cucerit de trei ori titlul de campion de Grand Slam, câștigând Campionatele de la Wimbledon din 2015 și Openul SUA din 2017, unde a făcut echipă cu Jean-Julien Rojer la dublu masculin. Tecău a devenit campion și la Openul australian din 2012, alături de partenerul său de joc, Bethanie Mattek-Sands, la dublu mixt. 

Cea mai bună performanță a atins-o în 2015, când s-a clasat locul 2 mondial, la dublu, cu puțin timp înainte de a câștiga finala ATP World Tour 2015.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casatorie shutterstock jpg
Partie de schi inFranța- Les Gets FOTO Shutterstock
moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
crin antonescu inquam jpg
Horatiu Potra soseste la sediul IGPR  Foto Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
Taxa pe urina jpg
Reprezentanți ai partidului AUR și simpatizanți ai acestora și ai candidatului independent Călin Georgescu participă la o acțiune de protest cu titlul „Miting pentru democrație“ în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Hot de buzunare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net