Iată cel mai bizar camion din lume! THOR 24 este cea mai puternică platformă construită vreodată

Vi-l puteți imagina pe zeul tunetului sub formă de camion? Ei bine, THOR 24 este un semi camion Peterbilt 359 din 1979, denumit adesea „cea mai puternică platformă mare construită vreodată”.

THOR 24 este cea mai puternică platformă mare construită vreodată (Foto: Facebook)
THOR 24 este cea mai puternică platformă mare construită vreodată (Foto: Facebook)

Citește și: Pasajul Unirii, din București, blocat, din nou! Un camion a pulverizat bariera metalică de la intrare 

Au fost investiți peste 7 milioane de dolari

Mike Harrah, fondator și președinte al Caribou Industries cu sediul în California, este pasionat de curse, pilot de cascadorie cu elicoptere, designer de mașini exotice personalizate și camioane de mare platformă. El și-a petrecut 7 ani și a investit peste 7 milioane de dolari pentru a construi THOR24.

Camionul este dotat cu două motoare Diesel V-12, fiecare cu 12 cilindri, pentru a genera 3.974 de cai putere. Cântărește 15 tone, are o lungime de 14 metri și atinge viteza maximă de 210 km/h.

Camionul dispune de o suspensie independentă personalizată și o cutie de viteze manuală sub formă de sabie. Iar, un motor Hawker Jet Helicopter acționează ca generator auxiliar care alimentează caracteristici, precum un televizor de 100 de cm și un sistem audio de 1.500 de wați. Este accesorizat cu cranii sculptate și o cabină luminată cu LED-uri.

Vezi și: Clipul zilei: 10 români în piscină, într-un camion, cu muzica la maxim! Ce amendă au primit „înotătorii” 

Partea din față este neobișnuit de lungă

Deoarece partea din față a camionului este atât de neobișnuit de lungă, patru camere montate pe bara de protecție transmit imagini live la patru ecrane de afișare deasupra parbrizului, astfel încât șoferul să poată vedea efectiv în fața lui.  Fiind capabil să ajungă la viteza de 210 km/h, camionul are nevoie de patru parașute de tragere cu diametrul de 12 metri pentru a se opri.

Iată și: Șofer de TIR, apel disperat la 112, după ce s-a trezit cu 12 migranți ascunși în camion 

Are un design impresionant

Poate mai impresionant decât statisticile este designul. Fiecare cilindru are propria sa galerie de evacuare care suflă flăcări. Supraalimentatoarele alăturate sunt frumos cromate, cu sticle NOS montate în panoul central. Designul grilei verticale pivotante este inspirat de tijele Ford Thirties.  Un panou din aluminiu lustruit are indicatoare individuale de amplificare a compresorului. Bineînțeles, camionul are tot echipamentul de care aveți nevoie pentru a tracta o remorcă de dimensiuni mari. Aduce la viață orice fantezie a fiecărui camionagiu.

A fost vândut pentru 13,2 milioane de dolari

În 2019, camionul THOR 24 a înregistrat un nou record mondial pentru vehiculul personalizat cu cel mai mare preț vândut vreodată, când a fost scos la licitație pentru o sumă enormă de 12 milioane de dolari, care a fost majorată la prețul final de 13,2 milioane de dolari, odată ce a fost adăugată prima cumpărătorului de 10 la sută a casei de licitații.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net