Iată cele mai ciudate combinații alimentare. Ai mânca așa ceva?

Ultima actualizare:

Bucătăria este un loc al creativitatii, fără îndoială, însă unii bucătari nu s-au limitat doar la a găti rețetele clasice și au dorit să facă mult mai mult. Iată ce invenții au creat.

image

Invențiile în bucătărie sunt o plăcere pentru bucătari, delicioase pentru unii degustători, însă nu toate sunt bune pentru sănătate. Combinațiile inedite de alimente pot duce la boli serioase cardiovasculare, diabet, indigestie, balonare, flatulenţă.

Rețete inedite, dar nesănătoase

Cartofi prăjiţi şi sos de curry

O combinaţie nerecomandată este cea de cartofi prăjiţi şi sos de curry. Acestea se consumă, în special, în Marea Britanie, iar delicioasa combinație poate provoca indigestie, conform clickpentrufemei.ro.  

Melci cu unt și usturoi

La prima vedere, melcii n-ar fi tocmai potriviţi pentru o masă hrănitoare. Bucătăria franceză a căutat să facă din aceştia un preparat gustos, asadar s-a turnat peste ei unt de usturoi. Combinaţia, insa, nu este pe gustul tuturor. Mulţi sunt de părere că este doar unt de usturoi cu un fel de bulgăre cauciucat şi lipicios.

Bacon, unt de arahide și gem

Această combinație era preferată de regele rock and roll-ului, Elvis, care odată cu trecerea anilor, s-a îngrăşat foarte mult. Cauza este tocmai plăcerea lui ascunsă pentru sandvisul de 8000 de calorii.  Sandviciul numit Fool’s Gold Loaf a fost realizat prima oară la un restaurant din Colorado, SUA. Este făcut dintr-o baghetă unsă cu unt, coaptă în cuptor şi tăiată în jumătate care se umple din belşug cu bacon prăjit, unt de arahide şi gem de struguri sau zmeură. 

Fabada spaniolă

Pe coasta de nord a Spaniei, în Asturia, localnicii au inventat un fel de mâncare consistentă numit Fabada Asturiana. Acesta este o combinație între fasole boabe, şuncă, sângerete, costiţă, cârnaţi, ceapă, usturoi şi condimente și se consuma pentru a combate iernile reci. Singura problemă a combinației de alimente este că are repercusiuni aproape imediate. Metanul, un produs secundar inevitabil al preparatului este un gaz inflamabil. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net