Iată cum poţi să refuzi avansurile unui bărbat de care nu eşti interesată

Ultima actualizare:

     Insistenţa lui poate fi prevenită cu un răspuns clar, prompt şi categoric de la începutfoto: shutterstock
Insistenţa lui poate fi prevenită cu un răspuns clar, prompt şi categoric de la începutfoto: shutterstock

Pe internet găseşti tot felul de articole care te învaţă cum să-l cucereşti pe bărbatul pe care îl placi. Cum procedezi însă în momentul în care un bărbat insistent îţi face avansuri, iar tu sub nicio formă nu te simţi atrasă de el şi nici nu-ţi doreşti o relaţie?

Să fii o femeie în adevăratul sens al cuvântului înseamnă să știi și cum să te comporți în situații care nu-ți fac deloc plăcere, precum avansurile unui bărbat de care nu ești interesată. Pentru orice reprezentantă a sexului frumos este de dorit să-și păstreze feminitatea și eleganța în orice discuție, chiar și atunci când simte că lucrurile nu se îndreaptă în direcția în care trebuie. Când nevoia o cere, trebuie să știi cum să-ți impui punctul de vedere.

Cum să spui nu unui bărbat care nu înţelege din atitudinea ta că nu îl placi?

Ei bine, insistenţa lui poate fi prevenită cu un răspuns clar, prompt şi categoric de la început. În schimb, dacă tu îl amâni sau ocoleşti răspunsul pe care îl aşteaptă cu atâta nerăbdare, nu faci decât să îl stârneşti şi mai mult, deoarece poate crede că te laşi greu cucerită. Este mai indicat să îi strici entuziasmul de la început, decât să îl enervezi sau să îl faci să se simtă frustrat mai târziu, când înţelege că nu te-a interesat nicio clipă persoana lui. O astfel de atitudine l-ar putea răni şi i-ar crea impresia că te-ai jucat cu sentimentele lui.

Aşadar, dacă nu îţi place bărbatul care îţi face avansuri, refuză-l într-un mod elegant, nu lăsa în urma ta frustrări, resentimente sau chiar ură, deoarece nu te va ajuta cu nimic, ba din contra.

image
image
image
image
image
image
Elevi într-o scoala din Rusia FOTO Shutterstock
Baie modernă pixabay jpg
calendar ortodox 2021 30 martie sfantul ioan scararul jpeg
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 6/1979)
Altar Biserica Domneasca Curtea Veche Postul Mare jpg
cub cutremur romania png