Imagini care par ireale! Insula plutitoare care trebuie împinsă cu o barcă an de an

Ultima actualizare:

Una dintre cele mai unice caracteristici ale Lacului Chippewa Flowage din Wisconsin, SUA, sunt insulele plutitoare. Aproape în fiecare an, proprietarii locali de bărci sunt nevoiți să se unească și să împingă o astfel de insulă plutitoare uriașă, care se apropie prea mult de un pod ce leagă părțile de est și de vest ale lacului.

Insula plutitoare care trebuie împinsă aproximativ o dată pe an / Foto: Captură video
Insula plutitoare care trebuie împinsă aproximativ o dată pe an / Foto: Captură video

Lacul Chippewa, cunoscut și sub numele de Chippewa Flowage, a fost creat în 1923, prin inundarea unei mlaștini mari. Odată cu trecerea vremii, multe dintre turbării au început să se ridice la suprafață, iar plantele, de la ierburi până la copaci, au început să crească și rădăcinile lor au cauzat, de fapt, apariția acestor „insule plutitoare”. Astăzi, acestea au dimensiuni destul de mari, cea mai mare dintre ele fiind așa-numita „Forty Acre Bog” („mlaștină de patruzeci de acri"), pe partea de vest a lacului.

Aproape în fiecare an, zeci de proprietari locali de bărci sunt nevoiți să facă echipă pentru a împinge această insulă plutitoare departe de un pod care leagă părțile de est și de vest ale lacului.

Aproape în fiecare an, proprietarii locali de bărci sunt nevoiți să facă echipă

„Se întâmplă aproape în fiecare an. Este nevoie de un efort comunitar și trebuie să ai de partea ta vântul pentru a o putea împinge”, a declarat un localnic, relatează OddityCentral.com.

Insula plutitoare veche de zeci de ani nu se mișcă întotdeauna, dar atunci când o face, le cam dă bătăi de cap localnicilor și asta deoarece, cum am menționat, se apropie de un pod important care se întâmplă să fie singura legătură dintre părțile de est și de vest ale Lacului Chippewa Flowage. Când se întâmplă acest lucru, singura modalitate de a o muta este cu barca. Și nu doar o singură barcă mare, ci zeci de bărci deodată.

Anul trecut, 25 de bărci au fost folosite pentru a muta insula plutitoare ce se afla în apropiere de pod. Deoarece insulele plutitoare, cum ar fi „mlaștina de patruzeci de acri”, sunt un habitat pentru diferite specii de animale, ele sunt protejate prin lege. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net